Teknoloji

Samsung Galaxy Note 8 için Android Oreo güncellemesi ufukta göründü

galaxy note 8 inceleme

galaxy note 8 oreoSamsung bugüne kadar büyük Android güncellemelerinin dağıtımında yavaş kalmakla suçlanıyordu. Ancak Güney Koreli şirket, Android Oreo ile bu yaftadan kurtulmak için oldukça sıkı çabalıyor gibi görünüyor. Galaxy S8 ve S8+ için Oreo güncellemesini çıkarma konusunda, hata yapsa da, fazla zaman kaybetmeyen şirket, Note 8’de de bu hızı koruyacak gibi görünüyor. Galaxy Note 8 Oreo güncellemesinin beta sürümünün Google tarafından onaylanması, ana sürümün gelişinin de çok uzak olmadığını gösteriyor.

Samsung bundan birkaç hafta önce Galaxy S8 ve S8+ için Oreo güncellemesini yayınladığında işler çok da iyi gitmemişti. Samsung, beklenmeyen yeniden başlatma problemi nedeniyle güncellemeyi dağıtıma çıkardıktan kısa bir süre sonra geri çekmek zorunda kalmıştı. Bu “hatalı çıkış”, kimi kullanıcıları olumsuz anlamda etkilemişti.

Galaxy Note 8 sahipleri, S8 ve S8+ sahiplerinin yaşadıklarını yaşamamayı umuyor. Ancak Samsung da bu konuda işi daha sıkı tutacak gibi görünüyor. Galaxy S8 ve S8+’ın Oreo güncellemesini alacağı tarih konusunda bir takvim açıklayan şirket, Note 8 konusunda ise böyle bir hamle yapmadı. Note 8 için Oreo güncellemesinin gelişinin yaklaştığı, Google’ın onayı sayesinde anlaşıldı.

Galaxy Note 8 Oreo güncellemesinin tam olarak neleri değiştireceği konusunda kesin bir bilgi bulunmuyor. Ancak Android 8.0 Oreo’nun ne gibi destekler sunduğu biliniyor. Resim içinde Resim desteği, arka plandaki işlemleri sınırlama, bildirim kanalları gibi özellikler, Google’ın işletim sistemine yerleştirdiği yenilikler arasında bulunuyor. Güncellemeyle Samsung Experience da 9.0 sürümüne yükseltilecek.

İLGİLİ HABERLER