Teknoloji

Galaxy Note 8 maketi ekran altına yerleştirilmiş parmak izi tarayıcısını işaret ediyor

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 8 maketSamsung’un Galaxy S8 ve S8+’ın satışa sunulmasının ardından gözler Note 8’e çevrildi. Önümüzdeki ağustos ayında tanıtılması beklenen telefona dair dedikodu ve sızıntılara sürekli olarak yenileri eklenirken; Çinli sosyal ağ Weibo’da yayınlanan bir video, Galaxy Note 8 maketi ve Galaxy S7 edge’i yan yana gösteriyor. Maket, Note 8’in tasarımına ve çeşitli özelliklerine dair önemli ipuçları veriyor.

Note 8 maketinin arka panelinde, dikey olarak konumlandırılmış çift lensli bir arka kamera kurulumunun izleri görülüyor. Bu kurulumun hemen altında ise çift LED flaşın varlığı göze çarpıyor.

Makette dikkat çeken bir diğer nokta ise arka panelde parmak izi tarayıcı bulunmaması oluyor. Bu da Samsung’un Note 8’de parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmeyi başardığını düşündürüyor. Geçtiğimiz ay satışa sunulan Galaxy S8 ve S8+’ta parmak izi tarayıcısı arka panelde kameranın yanına yerleştirilmişti. Samsung’un tarayıcıyı ekran altına yerleştirmeyi başaramadığı için böyle bir yaklaşımı tercih ettiği öne sürülmüştü.

Galaxy Note 8 IFA 2017’de tanıtılabilir

Note 8’in 6.3 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olması bekleniyor. Akıllı telefonun ABD’de satılacak versiyonlarında Qualcomm Snapdragon 835, diğer bölgelerde satılacak versiyonlarında ise şirketin kendi üretimi olan Exynos 8895 işlemcinin bulunması öngörülüyor. Note serisinin alametifarikası olan S Pen ile birlikte gelecek Note 8’de 3700 mAh kapasiteli pilin bulunacağı söyleniyor. Note 8’in eylül ayının başlarında Berlin’de düzenlenecek IFA 2017’de tanıtılacağı düşünülüyor.

İLGİLİ HABERLER