Teknoloji

Galaxy Note 8 çizimleri kavisli köşeleri işaret ediyor

Galaxy Note 8’in ne zaman tanıtılacağı belli oldu. Samsung, yeni Android telefonunu 23 Ağustos tarihinde düzenleyeceği bir Unpacked etkinliğinde ilk kez gösterecek. Aslında şirket telefonun resmi adı hakkında herhangi bir ipucu vermedi, ancak Samsung’un Galaxy Note telefonlarını nasıl adlandırdığı konusunda az ya da çok bilgimiz bulunuyor. Şirketin şimdiye kadar ortaya çıkarmadığı bir başka önemli ayrıntı da bu büyük ekranlı telefonun nasıl görüneceği. Neyse ki, Ghostek adlı kılıf üreticisi sayesinde bu telefonun neye benzeyeceği hakkında fikir sahibi oluyoruz. Telefon Galaxy S8+’tan biraz daha büyük olacak gibi görünüyor.

Aslında Galaxy Note 8 ile ilgili sızıntılar uzun zamandır sürüyor ve bu sızıntılar sayesinde telefonun neye benzeyeceği hakkında belirli bir fikir sahibi olduk. Samsung’un amiral gemisi Galaxy S telefonlarının epey kavisli köşelerinin aksine, yeni Android telefonun köşeleri daha az kavis taşıyacak. Bu durum Note 8’e biraz daha ciddi bir hava katacaktır. Bununla birlikte kavisli köşelerin düşme esnasında oluşabilecek darbeyi yaymaya yardımcı olduğunu söyleyenler de bulunuyor. Aslında bu şekilde Samsung, geçen yılın şanssız telefonu Note 7’nin de çizgisinden gitmiş olacak.

BGR sitesinin paylaştığı taslak çizimlere göre Samsung, Galaxy Note 8’in tasarımında Galaxy S8 ve S8+’a göre çok fazla değişiklik yapmayacak. Hemen hemen aynı görünüme sahip olacak olan bu telefon belki biraz daha büyük gövdeyle gelecek. Galaxy S8+’ın 6.2 inçlik ekranından biraz daha yukarı çıkacak olan Samsung, yeni telefonda 6.3 inçlik bir ekrana yer verecek. Yine dar ekran çerçevesinin katkısı sayesinde telefon normale göre daha az alan kaplayacaktır.

Dikkatli bakmadıktan sonra, S8+ ve Note 8’i birbirinden ayırmak çok kolay olmayacaktır. Galaxy S8 ve S8+’ın arkasında, kameranın yanında yer alan parmak izi okuyucusu, Note 8’de de aynı yerde bulunacak gibi görünüyor. Ancak bu sefer yanında bir yerine iki kamera bulunacak. Samsung, parmak izi okuyucusunu kamera lenslerinden uzaklaştırarak bunların üstünün parmak iziyle dolmasının önüne geçmek istiyor. Kamera ve okuyucu arasında flaş ve kalp hızı ölçer bulunacak.

Tabii ki, söz konusu çizimler Samsung’dan değil, üçüncü taraf kılıf üreticilerinden geliyor. Yani, resmiyet taşımıyor, Güney Koreli şirketin göstereceği telefonun tasarımı farklı olabilir. Yine de, karşımıza gördüklerimizden farklı bir telefonun çıkacağını düşünmüyoruz. Deneyim açısından bu telefonlar hemen hemen aynı seviyede olacaktır, ancak Note 8’de S Pen kapasitif kalemle not alma ve çizim yapma işlevi biraz daha öne çıkarılacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER