Teknoloji

Galaxy Note 8 12 ve 13 megapiksel çözünürlüklü iki arka kamera taşıyacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un uzun süredir merakla beklenen akıllı telefonu Galaxy Note 8 ile ilgili tüm detaylar, önümüzdeki hafta resmen ortaya çıkacak. Ancak bu durum, cihaza dair yeni iddiaların ortaya atılması için bir engel teşkil etmiyor. Güney Kore medyasından çıkan bir haber, akıllı telefonun arkasındaki çift lensli kamera kurulumu hakkında yeni bilgiler veriyor.

Pek çok kişi Note 8’in arkasında 12 megapiksel çözünürlüklü iki kameranın bulunmasını bekliyor. Ancak ET News’te çıkan habere göre, akıllı telefonun arkasındaki lenslerden sadece bir tanesi 12 megapiksel çözünürlüğe sahip olacak. Bu kameraya 13 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens eşlik edecek. Her iki kamerada da optik görüntü sabitleme ve 2X optik yakınlaştırma özelliği bulunacak.

Note 8, Samsung’un çift arka kameraya sahip ilk akıllı telefonu olacak. Note 8’in çıkışının ardından Samsung’un portföyündeki çift arka kameralı telefonların sayısının artması ve orta segmentteki telefonlarda da çift arka kameraya yer verilmesi bekleniyor. Bu dönüşüm, Samsung’un bileşenler için biraz daha fazla para harcayacağı anlamına geliyor. Çift kamera kurulumu için gerekli bileşenlerin maliyetinin standart kamera maliyetinin 1,5 katı olduğu belirtiliyor.

Galaxy Note 8 ile derinlik efekti taşıyan fotoğraflar çekilebilecek

Çift arka kameranın varlığı sayesinde Note 8 ile derinlik efektine sahip portre fotoğraflar çekmek mümkün olacak. Note 8’in kamerasında beklenen özelliklerin bulunup bulunmadığı 23 Ağustos itibarıyla anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER