Teknoloji

Benchmark testi Galaxy Note 8’in Android O olmadan geleceğini gösteriyor

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung merakla beklenen Galaxy Note 8’i piyasaya erken çıkarmak için bazı şeylerden feragat etmeye hazır görünüyor. Note 8’in parmak izi tarayıcısının ekran altı yerine arka panele yerleştirileceğine dair haberler, bu çıkarımı kuvvetlendiriyor. Ancak şirketin erken çıkış uğruna vazgeçtikleri parmak izi tarayıcısıyla sınırlı kalmayacağa benziyor. İnternete sızan bir benchmark testi sonucu, Note 8’in kutusundan Android O yerine Android 7.1.1 Nougat yüklü olarak çıkacağını gösteriyor.

galaxy note 8 benchmark

HTML5test’in benchmark testi, AnTuTu veya Geekbench tarafından gerçekleştirilen testlerden farklı bir yerde duruyor. Dolayısıyla bu testten çok fazla anlamlı bilgi çıkarılamıyor. Note 8’in 555 üzerinden 488 puan aldığı testin SM-N950F seri numaralı bir modelde Samsung’un internet tarayıcısının 5.2 sürümüyle gerçekleştirildiği görülüyor. Geçtiğimiz yılın büyük hüsranı Galaxy Note 7, SM-N930 şeklinde bir seri numarasına sahipti.

Note 8’in kutusundan Android 7.1.1 ile çıkacak olması, telefonu merakla bekleyenlerden bazılarını üzecektir. Ancak mevcut koşullar çerçevesinde Samsung’un önünde başka bir seçenek görünmüyor.

Android O’nun eylül ayı içinde yayınlanması bekleniyor. Galaxy Note 8 eylül ayı içinde piyasaya sürülse bile kutusundan Android O yüklü olarak çıkması pek muhtemel görünmüyor. Samsung’un saf Android deneyimi üzerinde yoğun ölçüde modifikasyon yaptığı biliniyor. Şirketin bu değişiklikleri yeni bir Android sürümü üzerinde test ederek vakit kaybetmeyi seçeceğine pek ihtimal verilmiyor.

Galaxy Note 8 Android O güncellemesini ne zaman alabilir?

Mevcut tablo akıllara Note 8’in Android O güncellemesini ne zaman alabileceği sorusunu getiriyor. Bu soruya şimdiden cevap vermek mümkün olmasa da, tahminler genel itibarıyla kötümser bir imaj çiziyor. Samsung’un Android güncellemelerini en yeni modellerine bile ulaştırma konusunda sıkıntı yaşadığı biliniyor. Güney Koreli şirketin Note 8 ile birlikte bu durumu değiştirip değiştiremeyeceği merak ediliyor.

İLGİLİ HABERLER