Teknoloji

Galaxy Note 8 26 Ağustosta New York’ta tanıtılabilir

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:
galaxy note 8
Samsung Galaxy Note 7

Samsung’un müstakbel amiral gemisi telefonu Galaxy Note 8 ile ilgili haberlere her geçen gün yenileri ekleniyor. Güney Kore menşeili kaynaklar, akıllı telefonun 26 Ağustosta New York’ta düzenlenecek bir etkinlikle resmiyet kazanabileceğini belirtiyor.

Bugüne kadar çıkan haberlerde, tanıtım tarihi konusunda kesin bir gün işaret edilmemiş ve daha çok belli dönemlerin üzerinde durulmuştu. İlk beklenti, Samsung’un Note 8’i eylül ayının ilk günlerinde Berlin’de gerçekleşecek IFA 2017’de tanıtacağı yönündeydi. Güney Koreli şirket, daha önce de Note serisi telefonlarının tanıtımı için Berlin’i tercih etmişti.

Samsung, geçtiğimiz yıl ise Note 7’ye iPhone’a karşı avantaj kazandırmak amacıyla telefonu ağustos ayının başında New York’ta düzenlediği etkinlikte görücüye çıkarmıştı. Şirketin bu yıl da tanıtımı yine ağustos ayında gerçekleştirerek Apple’ın eylülde tanıtacağı yeni iPhone’lara karşı kendisini koruma altına almak istediği söyleniyor.

Samsung’un Note 8’in parmak izi tarayıcısını da 6.3 inçlik Sonsuz Ekran’ın altına yerleştireceği iddia edilmişti. Ancak gelen son haberler, bu ihtimalin giderek azaldığını gösteriyor. Güney Koreli şirket, Galaxy S8 ve S8+’ta da parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirebileceği öne sürülmüş, ancak tarayıcı telefonun arkasına taşınmıştı. Parmak izi tarayıcısının ekranda iz bırakması sorununun çözülmediği ve bu nedenle Note 8’de de tarayıcının arkada kalacağı belirtiliyor.

Parmak izi tarayıcısının konumu Galaxy Note 8 için dezavantaj olabilir

Samsung dışında Apple da parmak izi tarayıcısını ekranın altına yerleştirmek için çalışıyor. Cupertino merkezli şirketin bu çalışmalarında hangi noktada olduğu konusunda farklı iddialar bulunuyor. Eğer Apple başarılı olursa, iPhone 8 Note 8’e karşı önemli bir avantaj elde edebilir.

İLGİLİ HABERLER