Teknoloji

Galaxy Note 7R Güney Kore’de bu ay içinde satışa sunulabilir

galaxy note 7 pil

galaxy note 7rGalaxy S8 ve S8+’ın tanıtılmasının ardından gözler Samsung’un duyuracağı diğer yeni akıllı telefonlara çevrildi. Akıllara gelen ilk seçenek Galaxy Note serisinin en yeni üyesi Galaxy Note 8 oluyor. Ancak Samsung ileriye doğru sıçramadan önce geriye doğru küçük bir adım daha atacak gibi görünüyor. 2016’nın büyük hüsranı Galaxy Note 7’nin küllerinden doğan Galaxy Note 7R, çok yakında Güney Kore’de satışa sunulabilir.

The Investor’da yer alan habere göre; Samsung, Note 7R’yi bu ay içinde ana vatanı Güney Kore’de piyasaya sürecek. Haberde Samsung’un yakında gerekli sertifika için National Radio Research Agency’ye başvuruda bulunacağı bilgisi de yer alıyor. Bu sertifikanın alınmasının ardından Note 7R’nin kısa süre içinde raflardaki yerini alması bekleniyor.

Batarya kapasitesi, orijinal Note 7 ve Note 7R arasında bilinen tek fark durumunda. Orijinal Note 7’nin sorunlarının kaynağı olan bataryanın yerini Note 7R’de 3200 mAh kapasiteli bir pil alacak. Bu değişiklik Note 7R’nin kullanım süresini kısaltacak olsa da, telefonun daha güvenli biçimde kullanılmasını mümkün kılacak. Dolayısıyla bu değişikliğin potansiyel müşteriler adına bir sorun teşkil etmeyeceği söylenebilir.

Galaxy Note 7R için kesin bir çıkış takvimi açıklanmış değil

Samsung henüz Note 7R’nin çıkışı için kesin bir takvim açıklamış değil. Şirket sadece Note 7R’nin Galaxy Note 8’den önce piyasaya çıkacağını söylemekle yetiniyor. Dolayısıyla Note 7R’nin mayıs ayında veya yaz mevsimi içinde tanıtılması muhtemel görünüyor. Telefonun gerekli onayı alması durumunda mayıs ayı içinde Güney Kore’de piyasaya sürülmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Note 7R’nin Güney Kore dışında hangi ülkelerde satışa sunulacağı da belirsizliğini koruyor. ABD’de Federal İletişim Komisyonu’ndan gelen son bilgiler, telefonun ABD’de de piyasaya sürülmesi konusunda umut vadediyor.

İLGİLİ HABERLER