Teknoloji

Galaxy Note 7 önümüzdeki yıl yenilenmiş biçimde raflarda olabilir

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Galaxy Note 7, Samsung için 2016’nın en büyük düş kırıklığı olmuştu. Büyük umutlarla piyasaya sürülen telefonun geri çağırılması ve üretiminin durdurulması, Samsung’un hesabının şaşmasına yol açmıştı. Yine de, yaşananlar Samsung’u büyük riskler almaktan alıkoyacak gibi görünmüyor. Harman için 8 milyar dolar ödeyeceğini açıklayan Güney Koreli şirketin önümüzdeki yıl Note 7’yi yeniden canlandırmayı deneyeceği söyleniyor. Samsung’un geri çağırdığı Note 7’leri yenileyeceği ve ardından yeniden satışa sunacağı öne sürülüyor.

Öncelikle tüm Note 7’lerin yangın riski taşımadığını belirtmek gerekiyor. Yani tüm Note 7’lerde cihazın geri çağırılmasına neden olan problemler görülmedi. Ancak telefonlarının güvenli olduğunu düşünen bazı kullanıcıların da sonunda istenmeyen olaylarla karşılaştığını unutmamak gerekiyor.

İlk etapta sadece geri çağırma ve değiştirme programı uygulayan Samsung, yeni verilen cihazlarda da programların yaşanmasının ardından Note 7’nin hem üretimini hem de satışını durdurmuştu. Güney Koreli şirket, piyasadaki tüm Note 7 modellerini geri çağırmıştı. Samsung’un geri çağırdığı Galaxy Note 7’lere güvenli bataryalar yerleştireceği ve akıllı telefonu gelişmekte olan ülkelerde satışa sunacağı söyleniyor.

Galaxy Note 7 geri döndüğü takdirde tepkileri tetikleyebilir

Samsung’un bu hamleyi gerçekleştirmesi durumunda çeşitli tepkilerle karşılaşması oldukça muhtemel görünüyor. Note 7’nin karşılaştığı problemler, şirketin müşterilerinin gözünde güven kaybı yaşamasına yol açmıştı. Dolayısıyla Samsung’un planının çeşitli riskleri beraberinde getireceği söylenebilir. Güney Koreli şirketin bu riskli hamleyi gerçekleştirip gerçekleştirmeyeceğini görmek için biraz sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER