Manşetler

Galaxy Note 7 USB-C portuna ve Always on ekrana da sahip olacak

galaxy note 7

galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7’nin tanıtımına az bir süre kala, bu beklenen amiral gemisi Samsung telefonuyla ilgili yeni detaylar da gelmeye devam ediyor. Her iki kenarı kavisli ekran ve iris tarayıcısının bulunacağının neredeyse kesinleştiği bu büyük ekranlı telefon, aynı zamanda USB Type-C portuna sahip olacak ilk Samsung akıllı telefonu olma özelliğini de taşıyacak gibi görünüyor. Bunun yanı sıra ilk kez Galaxy S7 ile birlikte sunulan Always on, yani Daima açık ekran özelliği de daha da geliştiriliyor.

USB-C portunu diğer üreticilerin cihazlarında çoktan görmeye başlamıştık. Sektörün o yöne doğru gittiği, birkaç yıl içinde microUSB’nin tamamen ortadan kalkacağı da görülüyor. LG, HTC, Motorola ve bazı Çinli markaların çoktan USB-C trenine bindiğini görmüştük. Galaxy Note 7’nin iris tarayıcısı, UFS bellek kartı desteği gibi yenilikçi özellikleri barındırdığını düşündüğümüzde, USB-C portu için de uygun bir cihaz olduğu görülüyor.

Ayrıca Samsung Galaxy Note 7’ye ait olduğu iddia edilen resmi şarj adaptörü de ortaya çıktı. Normal USB portunu kullanan bu adaptörün mevcut Galaxy Note 5 ve S7 şarj adaptörlerinden çok farkı yok gibi görünüyor. Hızlı şarj desteği yine bulunuyor.

Başka bir sızıntı da Galaxy Note 7’nin Always on ekran özelliğiyle ilgili. Akıllı telefonun Super AMOLED ekranının avantajından yararlanan bu özellik sayesinde ekran kapalı olduğunda bile ekranda monokrom ikonlar veya bildirimler göstermek mümkün oluyor. İlk kez Galaxy S7’de gördüğümüz bu özel Note 7 ile birlikte biraz daha geliştirilecektir.

galaxy note 7Galaxy Note 7, 2 Ağustosta ABD’nin New York şehrinde düzenlenecek bir etkinlikte resmiyet kazanacak. Detaylarını zamanı geldiğinde en hızlı şekilde Teknoblog’da bulacaksınız.

İLGİLİ HABERLER