Manşetler

Galaxy Note 7’nin üretimi önümüzdeki ay başlayabilir

galaxy note 7Samsung’un yeni akılı telefonu Galaxy Note 7 ile ilgili haberler son zamanlarda teknoloji dünyasının gündeminde fazlasıyla yer tutuyor. Sektörel kaynaklara göre, Samsung yeni akıllı telefonunun üretimine önümüzdeki ay itibarıyla başlayacak.

Aynı kaynaklar, Samsung’un ilk etap için 5 milyon telefon üretimi yapacağını ve cihazların ağustos itibarıyla hazır hâle geleceğini belirtti. İlk parti üretimin tamamlanması için ağustos ayının işaret edilmesi, Samsung’un Note 7’yi 2 Ağustosta tanıtacağı iddiasını destekliyor.

Note 7’nin Galaxy Note serisinde ekranı çift yöne kavislenen ilk model olacağı dedikodusu da sıklıkla dile getiriliyor. Başlangıçta üretim kapasitesinin ayda 2.5 milyon cihaz üretecek şekilde olacağı ve böylelikle temmuz ve ağustos aylarında 5 milyon telefonun üretileceği belirtiliyor. Samsung bu hedefi gerçekleştirdiği takdirde Galaxy Note 7’yi yola çıkarken Galaxy Note 5’e kıyasla daha fazla kişiye ulaştırma fırsatına sahip olacak. Piyasaya 5 milyon Galaxy Note 5 sunulması yaklaşık üç ay sürmüştü.

Samsung’un başlangıçta piyasaya daha fazla Note 7 sürerek toplamda daha fazla cihaz satmayı planladığı belirtiliyor. Çift tarafa kavisli ekranın işareti ise kısa bir süre önce internete düşen ve akıllı telefonun ön tanıtımı için kullanılacağı söylenen görsellerde verilmişti.

Galaxy Note 7 iris tarayıcısını Patron üretecek

Galaxy Note 7’nin iris tarayıcısıyla birlikte geleceğine dair haberler de son zamanlarda sıklıkla dillendiriliyor. Güney Koreli haber kaynaklarına göre, söz konusu bileşeni Patron isimli bir şirket üretecek. İris taramasının parmak izi taramasına kıyasla daha hızlı ve doğru işlemesinin Samsung’un bu tercihinde etkili olduğu belirtiliyor. Şirket daha önce Hindistan’da satışa sunduğu bir tabletine iris tarayıcısı yerleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER