Teknoloji

Güney Kore’deki Galaxy Note 7 sahipleri Samsung’dan tazminat istiyor

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7

Galaxy Note 7 macerasında yaşanan hayal kırıklığı, Samsung’un başını hukuki anlamda da biraz ağrıtacağa benziyor. İlk olarak ABD’de aleyhine bir dava açılan şirket, anavatanı Güney Kore’de de Note 7 sahipleri tarafından açılan tazminat davalarıyla karşı karşıya.

Ancak ABD’de açılan davalardan farklı olarak Güney Kore’deki davacıların Samsung’a karşın daha yumuşak bir tutum takındığı görülüyor. ABD’deki davalarda milyonlara varan tazminatlar talep edilirken, Güney Koreliler daha düşük meblağlar istiyor.

Gelen haberlere göre, Güney Kore’de Note 7 yüzünden Samsung’a 527 kişinin dahil olduğu bir dava açılmış durumda. Söz konusu davada Samsung’un mağazalara gidip telefonu değiştirmekten doğan zamanın maliyetini karşılaması isteniyor. Davada Galaxy Note 7 ve yeni cihaz arasında veri transferi yapılırken geçen zamanın da maddi olarak karşılanması talep ediliyor.

Davacıları temsil eden şirketin avukatlarından Peter Young-Yeel Ko, müvekkillerinin Galaxy Note 7 gibi bir ürünü kullanmış olmaktan dolayı yaşadıkları psikolojik zararın da karşılanmasını istediklerini belirtti. Avukat, ABD’deki davalarda olduğu gibi yüksek bedeller istemediklerini, müşterilerin maruz kaldıkları basit zararlar için adil bir tazminat talep ettiklerini dile getirdi.

Her davacı, Samsung’dan 500 bin won (1350 TL) tazminat talep ediyor. Ancak bu bedelin dava sonunda biraz daha yukarıya çekilebileceği belirtiliyor. Güney Kore mahkemelerinin çok acımasız tazminat cezaları vermediğini de hatırlatmak gerekiyor.

Galaxy Note 7 yükseltme programıyla Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 için indirim teklif ediliyor

Samsung, Güney Kore için yeni bir Galaxy Note 7 yükseltme programı açıklamıştı. Şirket, ilk etapta Galaxy S7 ve S7 edge’e geçiş yapmayı kabul eden kullanıcılara Galaxy S8 ve Galaxy Note 8 için yüzde 50 indirim öneriyor.

İLGİLİ HABERLER