Manşetler

Galaxy Note 7 2 Ağustosta tanıtılabilir

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7 tanitimSamsung Galaxy Note serisinin yeni üyesini tanımak için sabırsızlananların bekledikleri tarih çok da uzakta olmayabilir. 2016’nın ilk çeyreğini oldukça verimli geçiren Samsung’un aynı koşulları yeniden oluşturmak için yeni Galaxy Note serisi telefonunu tahmin edilenden de daha erken bir tarihte tanıtabileceği konuşuluyor.

Bir sonraki Samsung Unpacked etkinliğine ait olduğu iddia edilen davetiyede tarih olarak 2 Ağustosun gözükmesi, bu ihtimali artırıyor. Davetiye üzerindeki görseller Galaxy Note 7 ismini doğrular nitelikte işaret verirken, kavisli ekran konusundaki ipuçları da davetiyede net biçimde görülüyor.

Davetiyede tek bir cihaz üzerine vurgu yapılmaması, Samsung’un 2 Ağustostaki Unpacked etkinliğinde birden fazla cihaz tanıtması ihtimalini de canlı tutuyor. “Edge” konseptindeki bir cihazın varlığı kesin gözükse de, Güney Koreli şirketin “düz” ekranlı bir akıllı telefonu da tanıtabileceğini göz ardı etmemek gerekiyor. Ancak bütün bu çıkarımların yapılmasını sağlayan davetiyenin gerçekliğinin “onaylanmadığını” belirtmekte fayda var.

Galaxy Note 7’nin bileşenleri itibarıyla üst segmentin zirvesinde yer almasına kesin gözüyle bakılıyor. Akıllı telefonda Qualcomm Snapdragon 823 işlemciye 6 GB RAM’in eşlik etmesi bekleniyor. Cihazda USB Type-C girişinin bulunacağı da söylentiler arasında yer alıyor. Bu söylenti gerçeğe dönüştüğü takdirde, Samsung ilk defa bir akıllı telefonuna USB Type-C girişi yerleştirmiş olacak. Biyometrik güvenliği artırmak adına cihaza iris tarayıcısının ekleneceği de son zamanda yüksek sesle konuşulan dedikodular içinde bulunuyor.

Standart Galaxy Note 7 için kavisli ekran tercihi, “ilginç ve tartışmalı” olabilir. Ekranın kavisli bölümlerine de S Pen ile yazı yazılabileceği iddiası kısa süre önce gündeme gelmişti. Bu haberlerin doğru olup olmadığını görmek içinse ağustos ayını beklemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER