Teknoloji

Galaxy Note 7 SM-N930F ismiyle Samsung’un internet sitesinde gözüktü

galaxy note 7Yeni Galaxy Note telefonu, Samsung’un internet sitesinde ilk kez boy gösterdi. Ancak bu eylem, alışılagelmişten biraz farklı biçimde gerçekleştirildi. Buraya tıklandığında açılan sayfa basit XML bilgilerini barındırıyor gibi gözükse de, ortaya çıkan doküman ağacında SM-N930F model numarasına rastlanıyor.

Söz konusu WAP bağlantısının adres çubuğunda da SM-N930F ismini anması ayrıca dikkat çekiyor. Bilindiği üzere, Galaxy Note 5 N920 model numarasıyla gelmişti. Dolayısıyla N930’un serideki yeni modeli temsil ediyor olması muhtemel gözüküyor.

Galaxy Note serisinin en yeni üyesine ilişkin dedikodular bununla sınırlı değil. Akıllı telefon için Galaxy Note 6 yerine Galaxy Note 7 isminin tercih edileceğine dair haberler mayıs ayından bu yana teknoloji dünyasının gündeminde önemli yer tutuyor.

Samsung alışılagelmiş isimlendirme şemasını kullanmaya devam ettiği takdirde yeni telefon Galaxy Note 6 adını taşıyacaktır. Ancak şirketin Galaxy S serisiyle eşlik sağlama isteği nedeniyle Note 7 ismini tercih etmesi bekleniyor. İnternete sızan ön tanıtım görselleri de tercihin Note 7’den yana kullanılması ihtimalini artırıyor. Sızan görseller, telefonun kavisli bir ekrana sahip olacağının da işaretini veriyor.

Galaxy Note 7 2 Ağustosta tanıtılabilir

Samsung’un Galaxy Note serisinin en yeni üyesini 2 Ağustos itibarıyla tanıtması muhtemel gözüküyor. Dedikodulara göre, akıllı telefonda Patron tarafından üretilmiş bir iris tarayıcısı da bulunacak. Güney Koreli şirket daha önce de ürünlerinde iris tarayıcısına yer verdiği için bu dedikodu kulağa pek de şaşırtıcı gelmiyor. Galaxy Note 7 üretiminin önümüzdeki ay başlaması ve ilk etapta 5 milyon cihazın üretilmesi bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER