Teknoloji

Galaxy Note 7 krizi Samsung kullanıcılarının marka bağlılığını etkilemedi

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7Samsung’un Note 7 için aldığı geri çağırma kararını duyurmasının ardından düzenlenen ilk araştırma, Güney Koreli şirket için pek iyi işaretler vermemişti. Söz konusu araştırmada, mevcut Samsung kullanıcılarının yüzde 40’ının bir daha Samsung telefon almayı düşünmediği sonucu ortaya çıkmıştı. Ancak 26 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında düzenlenen yeni bir araştırma, Samsung’un tehlikeyi atlattığını gösteriyor. Reuters ve Ipsos tarafından yapılan araştırma, Samsung müşterilerinin de Apple müşterileri kadar sadık olduğunu gösteriyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 27’si, Galaxy Note 7 krizinden haberdar olmasına rağmen yeni bir cihaz alırken ilk tercihinin Samsung olacağını belirtti. Yüzde 25’lik bir grup ise yaşananlardan haberinin olmadığını ve ilk tercihinin yine Samsung markalı bir cihaz olacağını ifade etti. Hali hazırda Samsung akıllı telefon kullananların yüzde 91’i, yeni bir telefon ihtiyacı doğması durumunda ilk tercihinin Samsung olacağını belirtti. Yüzde 92’lik bir kesim ise şirketin ürettiği her ürünü alacağını dile getirdi.

Apple cephesinde ise iPhone kullanıcılarının yüzde 92’si ilk tercihinin yine iPhone olacağını ifade etti. Apple’ın ürettiği her ürünü satın alacağını söyleyenlerin oranı ise yüzde 89 oldu. Bu rakamlar, Apple ve Samsung’un müşteri sadakatlerinin yakın seviyelerde olduğunu gösteriyor.

Galaxy Note 7 iade süreci büyük ölçüde tamamlanmış durumda

Samsung’dan yapılan açıklamalarda, Galaxy Note 7 iade programının önemli ölçüde tamamlandığı belirtilmişti. Programa katılanların büyük kısmının Note 7 yerine Samsung markalı başka bir cihaza geçiş yaptığı ifade edildi.

İLGİLİ HABERLER