Teknoloji

Galaxy Note 7 hüsranı Samsung’un ABD’deki imajına darbe vurdu

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Harris Poll adlı araştırma şirketi tarafından gerçekleştirilen bir araştırma, Galaxy Note 7 krizinin Samsung’un ABD’deki imajına vurduğu darbeyi gözler önüne seriyor. “Reputation Quotient Ratings” adını taşıyan araştırmaya göre, Samsung ABD’de kamuoyu gözündeki en saygın şirketler sıralamasında 49. oldu. Güney Koreli şirket, geçtiğimiz yıl listede Apple ve Google’ı geride bırakarak üçüncülüğe yerleşmişti.

Araştırma sonucunda oluşan listenin zirvesinde geçtiğimiz yıl olduğu gibi Amazon yer alıyor. Amazon’u süpermarket zincirleri Wegmans ve Publix Super Markets takip ediyor. Apple listede beşinci olurken, Google da sekizinci basamakta bulunuyor. Geçtiğimiz yıl listede bulunmayan Tesla ise dokuzuncu sıraya yerleşerek etkileyici bir girişe imza atıyor. Netflix araştırma sonucunda saygınlık sıralamasında 18. olurken, Microsoft da 20. sırada bulunuyor. Dünyanın en popüler sosyal ağı Facebook ise listede 66. sırada kendisine yer bulabildi.

Harris Poll’un sıralaması, geçtiğimiz yılın 28 Kasım ve 16 Aralık tarihleri arasında ABD’deki 30 binden fazla yetişkine çevrim içi ortamda yapılan anket sonrası oluştu. Anket marka saygınlığını altı boyutta analiz ediyor. Bu altı boyut şu şekilde sıralanıyor: Sosyal sorumluluk, vizyon ve liderlik, finansal performans, ürünler ve servisler, çalışma ortamı ve duygusal cazibe.

Galaxy Note 7 krizinin finansal etkisi çabuk atlatılmıştı

Galaxy Note 7’deki bataryaların aşırı ısınma ve buna bağlı olarak alev alması, Samsung’un önce telefonu geri toplamasına daha sonra tamamen piyasadan çekmesine neden olmuştu. Geri toplama kararının etkisi Samsung’un üçüncü çeyrek finansal sonuçlarında görülmüş, ancak şirket dördüncü çeyrekte durumu toparlamıştı. Note 7’nin imajdaki yarasını ise Galaxy S8’in kapatması hedefleniyor.

İLGİLİ HABERLER