Manşetler

Galaxy Note 7 patlamalarından Samsung’un pil tasarımı sorumlu tutuluyor

samsung pil

samsung galaxy note 7Galaxy Note 7, Samsung tarafından büyük umutlarla piyasaya sürülmüştü. Ancak piyasaya çıkışından kısa bir süre sonra telefonun yaşadığı ve yaşattığı sorunlar, Güney Koreli şirketin 2016’ya dair hedeflerini olumsuz olarak etkiledi. Telefonun aşırı ısınma ve alev alma sorunlarını çözmek için cihazı geri çağıran Samsung, ikinci turda da aynı sorunlar gözlemlenince Note 7’yi bir kez daha geri çağırmış ve üretimini tamamen durdurmuştu. Şirket, yaşanan sorunların asıl sebebini bulmak için bir araştırma başlatmıştı. Samsung’un bu araştırmayı tamamladığı ve sonucu yakında açıklayacağı söyleniyor. Ancak bu durum sorunun başkaları tarafından da mercek altına alınmasını engellemiyor.

Instrumental sitesinde yayınlanan bir rapora göre, Samsung’un agresif pil tasarımı Note 7’lerde yaşanan problemin temelini oluşturuyor. Bataryada elektrolitlerin içine yerleştirilen polimer katmanlar, lityum kobalt oksitten yapılan pozitif katman ve grafit negatif katmanı ayırıyor. Bu iki katmanın temasının elektrolitlerin ısınmasına ve patlamasına neden olmuş olabileceği belirtiliyor.

galaxy note 7Rapora göre, Samsung’un cihazın bataryasını fazla küçük bir alana sıkıştırdığı söyleniyor. Bunun da pozitif ve negatif katmanların birleşmesine yol açtığı düşünülüyor. Samsung da cihazın tasarımı konusunda fazla agresif davranmış olabileceğini daha önce itiraf etmişti. Buna ek olarak, arka kapağın da batarya üzerindeki baskıyı artırmış olabileceği ifade edilebiliyor.

Galaxy Note 7’nin Samsung’a maliyetinin 5 milyar dolar civarında olduğu söyleniyor

Samsung’un bataryayı çok küçük bir alana sıkıştırmış olması, bu sorunun temelini oluşturmuş gibi görünüyor. Şirketin bilinçli biçimde yaptığı bu tercihin kendisine 5 milyar dolar civarında bir rakama mal olduğu söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER