Teknoloji

Galaxy Note 7 otomobilde patlama ve garajda yangının sebebi olarak gösteriliyor

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Samsung yeni gözde telefonu Galaxy Note 7 için aldığı geri çağırma kararını geçtiğimiz hafta resmen duyurmuştu. Samsung geri çağırma kararını açıklarken, batarya patlamasından kaynaklanan bir yaralanma olmadığı bilgisini vermişti. Ancak son günlerde yaşanan iki olay, ciddi yaralanmaların hatta ölümden kıyısından dönüldüğünü düşündürüyor. Haberlere yansıyan iki patlamanın Note 7 yüzünden meydana geldiği belirtiliyor. Samsung söz konusu vakaların ikisini de inceleme altına almış durumda.

Bu olaylardan biri, geçtiğimiz pazartesi günü ABD’nin Florida eyaletinde bulunan St. Petersburg şehrinde meydana geldi. Nathan Dornacher, evinin bahçesinde duran Jeep Grand Cherokee otomobilinin patlayarak alev aldığını gördü. Dornacher, dört gün önce aldığı Note 7’sinin patlama esnasında otomobilin ana konsolunda şarj olduğunu belirtti. Note serisinin çıkışıyla birlikte iPhone’a veda ettiğini ve o günden beri çıkan her yeni Note modelini aldığını söyleyen Dornacher, “Bir daha başka bir Samsung ürününün evime girmesine izin vereceğimi sanmıyorum” şeklinde konuştu.

galaxy note 7Dornacher, Samsung’un geri çağırma kararından habersiz olduğunu belirtti. Samsung, söz konusu kararı ABD’de resmi kurumlarla temasa geçmeden operatör ve perakende satış örnekleri üzerinden işleme koymuştu. Şirketin böyle bir yoldan yürümesi, bu tarz vakalarda başını ağrıtma potansiyeli taşıyor. Samsung’dan konuya ilişkin olarak yapılan açıklamada, inceleme konusunda Dornacher ile birlikte çalışıldığı ve kendisi için her şeyin yapıldığı belirtildi.

Bir diğer vakada ise ABD’nin Güney Carolina eyaletinde bulunan Horry County şehrinde yaşayan Wesley Hartzog isimli kişi, garajında şarja taktığı Note 7’nin yangına sebebiyet verdiğini iddia etti. İtfaiye memurlarının kendisine garajda prize takılı bir şey olup olmadığını söyleyen Hartzog, Samsung’un geri çağırma kararından haberinin olmadığını sözlerine ekledi.

galaxy note 7Bu tarz haberlerin Samsung imajına olumlu yansımadığı bir gerçek. Ancak her iki vakayı da yakından mercek altına alan Güney Koreli şirketin elinde durumun Galaxy Note 7 kaynaklı olmadığını gösterme şansı bulunuyor.

Galaxy Note 7 için geri çağırma kararı geçtiğimiz hafta açıklanmıştı

Batarya patlamasına ilişkin haberlerin gün yüzüne çıkmasının ardından Samsung da kısa süre içinde geri çağırma kararını açıklamıştı. Güney Koreli şirketin müşterilerine yeni cihazlarını iki hafta içinde ulaştırması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER