Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7’nin özellikleri bir kez daha internete sızdı

samsung-galaxy-note-5-inceleme-00009Samsung Galaxy Note serisinin en yeni üyesine dair dedikodulara her gün bir yenisi ekleniyor. “I Ice” rumuzlu bir Weibo kullanıcısı tarafından paylaşılan özellik listesi, Galaxy Note 7 ile ilgili olarak daha önce sızan bilgileri doğruluyor.

Super AMOLED teknolojisine sahip 5.7 inç ekranın, tıpkı Galaxy Note 5 gibi, 2560 x 1800 piksel çözünürlük sunması bekleniyor. Sızıntıda akıllı telefonun düz ve kavisli olmak üzere iki farklı ekran seçeneği sunacağı bilgisi de tekrarlanıyor.

Samsung işlemci konusunda farklı seçenek sunma geleneğini Note 7’de de sürdürecek gibi gözüküyor. ABD’de satışa sunulacak modellerde Qualcomm Snapdragon 821 işlemciye yer verilmesi öngörülüyor. Avrupa ve Asya’da piyasaya sürülecek modellerde ise Samsung’un kendi üretimi olan Exynos 8893 işlemcinin kullanılacağı belirtiliyor. Qualcomm Snapdragon 821’in işlemci hızının 2.3 GHz, Exynos 8893’ün işlemci hızının ise 2.6 veya 2.7 GHz olacağı söyleniyor.

galaxy note 7 sızıntıÇin’den gelen haberlere göre, Note 7’nin işlemcisine 6 GB LPDDR4 RAM eşlik edecek. Akıllı telefonda 4000 mAh kapasiteli bir pil bulunacak. Daha önceden dillendirilen USB Type-C girişi iddiası, son sızıntıda da görülüyor. Note 7’nin toza, rüzgara ve suya dayanıklılık için IP68 reytingine sahip olması bekleniyor.

galaxy note 7 sızıntıGalaxy Note 7, dahili depolama alanı konusunda kullanıcılara 64, 128 ve 256 GB şeklinde üç farklı seçenek sunacak. microSD kart desteğiyle bu alanın artırılması muhtemel gözüküyor.

Galaxy Note 7 ağustos ayının ilk günlerinde tanıtılabilir

Note 7 ile ilgili haberlerin önümüzdeki dönemde artması pek şaşırtıcı olmayacaktır. Akıllı telefonun ağustos ayının ilk günlerinde tanıtılması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER