Teknoloji

Galaxy Note 7 için hazırlanan ön tanıtım internete sızdı

galaxy note 7 ön tanıtımSamsung için yeni phablet’ini gözlerden uzakta tutmak giderek zorlaşacak gibi gözüküyor. Galaxy Note 7 adını taşıması beklenen yeni akıllı telefona ait olduğu iddia edilen bir ön tanıtım görseli, cihazın muhtemel özelliklerine dair ipucu veriyor. Söz konusu görselde “Muhteşem bir şeyin kenarına yazın” sloganı yer alıyor. Bu da yeni Galaxy Note’un ekranının kavisli bölümlere sahip olacağı ve bu bölümlere yazı yazılabileceği ihtimalini akıllara getiriyor.

Samsung’un yeni akıllı telefonuna Galaxy Note 7 adını vereceği dedikoduları uzun süredir yüksek sesle dillendiriliyor. Güney Koreli şirketin Note 6 ismini atlayıp doğrudan Note 7’ye geçiş yapmasında Apple’ın iPhone 7’yi çıkaracak olmasından ziyade serinin numarasını Galaxy S7 ile eşleştirme isteğinin etkili olduğu düşünülüyor. Bu yıl hem Apple’ın hem de Samsung’un amiral gemisi telefonlarında 7 rakamının kullanılması ise tesadüften başka bir şey değil.

Akıllı telefonun Galaxy Note 7 ismini taşıyacağı iddiası için internete sızan görselde de küçük bir işaret bulunduğu söylenebilir. Telefonun kenarını çevrelediği düşünülen ışık hüzmesi, 7 rakamını akıllara getiriyor. Ancak bunun öznel bir benzetme olduğunu belirtmek gerekiyor.

İnternete sızan ön tanıtım görselinde asıl dikkat çeken unsur ise slogan oluyor. “Muhteşem bir şeyin kenarına yazın.” sloganı, Note 7’nin Galaxy S7 edge gibi kavisli bir ekrana sahip olacağına dair işaret veriyor. Bu durum, Samsung’un Galaxy S6 edge+ için bir devam cihazı tanımlamama ihtimalini de artırıyor.

Samsung’un vadettiği kenarlara yazım işini nasıl gerçekleştireceği konusunda bir şey söylemek henüz mümkün değil. Kıvrılmış bir kağıda bile yazmanın bile oldukça zor olduğu, pek çok kişinin malumu. Kavisli camın üzerine plastikle yazmaya çalışmak ise bundan çok daha zor olacak gibi gözüküyor. Dolayısıyla Samsung’un potansiyel vaadinin şimdiden merak uyandırdığı rahatlıkla söylenebilir.

Samsung Galaxy Note serisi telefonlarını genellikle Berlin’de düzenlenen IFA sırasında tanıtsa da, 2015’te bu geleneğin dışına çıkmış ve Note 5 ile S6 edge+’ı IFA öncesinde duyurmuştu. 2016 model Galaxy Note için nasıl bir tanıtım takviminin tercih edileceği konusunda şimdilik somut bir bilgi bulunmuyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER