Teknoloji

Samsung değiştirilen Note 7’leri mavi “S” harfi ile işaretleyecek

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung, “izole batarya hücresi” probleminden muzdarip olmayan yeni Galaxy Note 7 cihazlarının sevkiyatına yakında başlayacak. Şirket piyasaya sürdüğü ilk parti ürünler için aldığı geri çağırma kararını geçtiğimiz hafta duyurmuştu. Sorunsuz telefonların sahiplerine dağıtımı ise önümüzdeki iki haftalık süre içinde gerçekleştirilecek. Yenilenen Note 7’lerinin kutularının üzerinde bataryanın güvenli olduğunu gösteren mavi bir “S” harfi bulunacak. Barkod etiketindeki siyah kutu da batarya güvenliğini sembolize edecek olsa da, mavi S harfi bataryanın güvenliğini daha anlaşılır biçimde sergileyecek.

Böylelikle telefonun kutusuna bakanlar, ellerindeki cihazın bir risk taşıyıp taşımadığını daha kolay şekilde anlayabilecek. Ancak bu yöntem, ambalajı olmadan sadece telefonu satın alanlar için bir güvence sağlamıyor. Telefonun fiziksel tasarımında herhangi bir değişimin olmaması da, işleri bu grup için biraz daha zorlaştırıyor.

galaxy-note-7-mavi-s-10916Bu noktada Samsung’un hazırladığı IMEI veri tabanı devreye giriyor. Önümüzdeki hafta faaliyete geçecek veri tabanına cihazlarının IMEI numaralarını girecek olan kullanıcılar, cihazlarının geri çağırma kategorisinde olup olmadığını veya yenilenip yenilenmediğini anlayabilecek. Kullanıcılar telefonlarının IMEI numaralarını ayarlar menüsü üzerinden de görebiliyor.

Galaxy Note 7 sahipleri cihazlarını satın aldıkları yerlerde değişim yapabilecek

Orijinal Note 7’yi sorunsuz versiyonla değiştirmek isteyenlerin telefonlarını satın aldıkları noktalarla iletişime geçmeleri gerekiyor. Geri çağırma kararının ardından mobil operatörler, dileyen kullanıcılarına para iadesinin yapılacağını da açıklamıştı. Pek çok müşterinin de Galaxy S7 veya S7 edge modellerinden birine geçiş yaparak aradaki fark için geri ödeme almayı seçtiği söyleniyor.

İLGİLİ HABERLER