Teknoloji

Galaxy Note 7 logo sızıntısı iki farklı modeli işaret ediyor

galaxy note 7 logoSamsung Galaxy Note serisinin yeni telefonuna dair dedikoduları takip etmek, adeta bir tenis maçını izlemek gibi. Telefonun adı konusunda sonunda bir uzlaşmaya varılmış gibi gözükse de, Güney Koreli şirketin yeni telefonun kaç versiyonunu hazırlayacağı konusundaki haberler her gün değişiklik gösteriyor.

Galaxy Note 7 adını taşıması öngörülen akıllı telefonun sadece kavisli ekrana sahip bir versiyonunun piyasaya çıkacağı söyleniyordu. Ancak internete sızan ve akıllı telefonun tanıtımında kullanılacağı belirtilen logolar, Galaxy Note 7 edge isimli bir versiyonun da varlığını gösteriyor. Bu da Note serisinin en yeni üyesinde hem düz hem de kavisli ekran seçeneğinin bulunacağı anlamına geliyor. Güney Koreli şirketin bu yolla hangi versiyonun daha çok ilgi göreceğini test etmeyi istediği düşünülüyor.

Logo sızıntılarının paylaşıldığı @NextGalaxyS isimli Twitter hesabında, Note 7’de bulunması muhtemel özellikler hakkında da bilgi veriliyor. Paylaşılan özelliklerin daha önce gündeme getirilenlerden farklı olmaması, Note serisinin yeni üye ya da üyelerinin özellik listesinin kesinleşmiş olabileceği anlamını taşıyor.

Galaxy Note 7 ağustos başında tanıtılabilir

Note 7’de Qualcomm Snapdragon 820 veya 821 işlemcinin bulunması bekleniyor. Daha önceki dedikodularda Snapdragon 823’ün bahsi geçse de, son sızıntıda bu bilgiye rastlanmıyor. İşlemciye 6 GB LPDDR4 RAM ve microSD kart ile genişletilebilir 64 GB depolama alanının eşlik edeceği söyleniyor. 5.77 inç Super AMOLED Quad HD ekran, USB Type-C girişi, QuickCharge 3.0 hızlı şarj, IP68 seviyesinde suya ve toza dayanıklılık ve parmak izi tarayıcısı cihazın diğer özellikleri arasında bulunuyor. Dedikodularda ön plana çıkan bir özellik olan iris tarayıcısı, sızan son bileşen listesinde de varlığını koruyor.

galaxy note 7 ozellikleriGalaxy Note 7 ile ilgili haberlerin doğru olup olmadığı ise büyük ihtimalle önümüzdeki ağustos ayının ilk günlerinde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER