Teknoloji

Samsung Galaxy Note 7’yi Kanada’da kullanılamaz hâle getiriyor

samsung galaxy note 7

galaxy note 7Kanada’da yaşayan ve bir şekilde hâlen Galaxy Note 7 kullanabilen kişilerin pek gecikmeden başka bir telefon bulması gerekiyor. Çünkü Note 7’nin Kanada’daki macerası da kısa süre içinde tamamen sona erecek.

Samsung, önümüzdeki haftadan itibaren Kanada’daki Note 7’leri kullanılamaz hâle getirmeye hazırlanıyor. Telefon yine çalıştırılabilecek. Ancak hücresel şebeke ve kablosuz ağlara bağlanamayacak, Bluetooth üzerinden başka cihazlarla bağlantı kuramayacak. Bu da cihazla internette gezinmenin, hatta telefon görüşmesi yapmanın imkansız olması anlamına geliyor.

Samsung bu kararı çerçevesinde ilk olarak Wi-Fi ve Bluetooth desteğini sonlandıracak. Kanada’daki Note 7 sahipleri, 12 Aralıktan itibaren Wi-Fi ve Bluetooth bağlantısı yapamayacak. Hücresel şebeke desteği ise 15 Aralık itibarıyla kesilecek. Note 7 sahiplerinin bu durumdan güncellemeden kaçarak kurtulup kurtulamayacakları henüz bilinmiyor. Samsung’un gerekli değişiklikleri tüm aktif telefonlara doğrudan gönderebileceği de belirtiliyor.

Samsung daha önce benzer bir hamleyi Yeni Zelanda’da da gerçekleştirmişti. Şirket, yaklaşık bir ay önce ülkedeki Note 7’lerin şebeke bağlantısını sonlandırmıştı. Güney Koreli elektronik devinin önümüzdeki dönemde bu reçeteyi başka ülkelerde de uygulaması muhtemel görünüyor. Samsung, daha önce de pil kapasitesi sınırlama gibi önlemlerini kademeli olarak hayata geçirmişti.

Galaxy Note 7 için Kanada’da şarj sınırlaması da uygulanacak

Note 7’yi Kanada’da neredeyse kullanılamaz hâle getirecek olan Samsung, bir hamle daha yapacak ve telefonun şarj kapasitesine de sınırlama getirecek. Başka ülkelerde maksimum yüzde 60 şarj sınırlaması uygulayan Samsung’un Kanada için hangi oranı tercih edeceği şu anda bilinmiyor.

Alınacak önlemler ise çok geniş bir kitleyi engellemeyecek. Zira Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, Kanada’da iade edilen Note 7’lerin oranı yüzde 90’a yaklaştı.

İLGİLİ HABERLER