Teknoloji

Aktif Galaxy Note 7’ler güncelleme sonrasında şarj edilemeyecek

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7Galaxy Note 7 büyük umutlarla tanıtılmış, ancak kısa süre içinde Samsung için bir kâbusa dönüşmüştü. Galaxy S8’i tanıtarak Note 7 fiyaskosunu tamamen unutturmayı planlayan Samsung, tüm çabalarına rağmen telefonu kullananların elini kolunu tamamen bağlayacak bir hamleye hazırlanıyor.

Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de bazı Note 7 kullanıcılarının tüm risklere ve geri çağırma teşviklerine rağmen telefonlarını değiştirmediği söyleniyor. Şirket, bu duruma yayınlayacağı yazılım güncellemesiyle son vermeyi planlıyor. Güney Kore bölgesi için yayınlanacak bu güncellemeyle telefon şarj edilemez hâle gelecek. Böylelikle mevcut pili tükendiğinde Note 7 işlevsiz bir cihaza dönüşecek.

Benzer önlemler geçtiğimiz yılın sonlarında başka ülkelerde de alınmıştı. ABD’de T-Mobile ve Samsung, Note 7 için şarjı önleyen güncellemeler yayınlamışlardı. Birleşik Krallık’ta ise Note 7’lerin tekrar şarj edilmesi 19 Aralıkta yayınlanan bir güncellemeyle engellenmişti.

Galaxy Note 7 macerası tamamen son bulacak

Güney Kore’de yayınlanacak güncellemeyle birlikte Note 7’nin kısa ve talihsiz macerası tamamen son bulacak. Note 7’nin hayal kırıklığını Galaxy S8’in onarıp onaramayacağı ise 29 Martta gerçekleştirilecek lansmandan sonra daha net biçimde anlaşılacak.

İLGİLİ HABERLER