Teknoloji

Galaxy Note 7 için geri dönüşüm süreci başlıyor

galaxy note 7

galaxy note 7Samsung Galaxy Note 7 için geri dönüşüm sürecini temmuz ayı içinde başlatmaya hazırlanıyor. Şirket, bu süreç sonucunda 157 ton soy metali yeniden kullanıma uygun hâle getirmeyi amaçlıyor.

Note 7 geçtiğimiz yılın ağustos ayında büyük umutlarla tanıtılmış, ancak aşırı ısınma sorunu nedeniyle telefon piyasadan çekilmiş ve üretimi durdurulmuştu. Güney Koreli şirket geri topladığı Note 7’lerden bazılarını yenileyerek ana vatanında piyasaya sürse de, elinde hâlâ yeniden kullanılması mümkün olmayan çok sayıda telefon bulunuyor.

Samsung söz konusu cihazların kameralarını, işlemcilerini ve ekranlarını çıkaracak ve tamire gönderilen telefonlar için yedek parça olarak kullanacak. Telefonda kullanılan kobalt, bakır, gümüş ve altın gibi madenler ise geri dönüştürülecek. Söz konusu madenler ya satılacak ya da yeni telefonların üretiminde kullanılacak.

Samsung Galaxy Note 7 geri dönüşüm sürecinde başka şirketlerle işbirliği içinde olacak

Note 7’nin geri dönüşüm sürecinde hem Güney Koreli hem de başka ülkelerden şirketler Samsung’a destek olacak. Geri dönüşüm süreci, Samsung’un 5.4 milyar dolarlık zararını telafi etmesine yetmeyecek. Ancak şirket çevrecilerin gözünde ciddi anlamda prestij kazanmış olacak.

İLGİLİ HABERLER