Manşetler

Samsung Galaxy Note 7’nin geri çağırılmasının nedenini yıl sonunda açıklayabilir

galaxy note 7 pil

samsung galaxy note 7Samsung için 2016’nın sonbaharının önemli bir kısmı Galaxy Note 7 kriziyle uğraşarak geçti. Güney Koreli şirket, önce aşırı ısınma ve buna bağlı alev alma vakaları nedeniyle telefonu geri çağırmıştı. Ardından yenilenen versiyonların dağıtımı başlamış, ancak bu versiyonlarda da benzer problemlerin tekrarlanması üzerine cihaz tamamen piyasadan çekilmiş ve üretimi durdurulmuştu. Samsung’dan o dönemde yaşanan problemin kaynağı konusunda bilgi verilmemişti. Ancak gelen son haberler, şirketin yıl sonu itibarıyla yaşanan problemin kaynağı konusunda daha detaylı bir paylaşımda bulunabileceği yönünde.

Güney Kore medyasında boy gösteren bu haberlerle ilgili olarak Samsung cephesinden şu an için bir açıklama gelmiş değil. Ancak 2016 sona ermeden Note 7 krizini tamamen geçmişte bırakacak bir adımın gelmesi şaşırtıcı olmayacaktır.

Samsung’un yeni amiral gemisi telefonu Galaxy S8’i önümüzdeki şubat ayının sonlarında tanıtması bekleniyor. Note 7’deki problemin kaynağı konusundaki belirsizliğin bu tarihe kadar sürmesi durumunda Galaxy S8’in satış performansının kötü anlamda etkilenebileceği belirtiliyor. Galaxy Note 7’deki problemin ne olduğuna dair detayları kısa süre içinde açıklamak, Samsung’un tüm bu yaşananları daha hızlı biçimde arkada bırakmasını sağlayacak bir adım olarak değerlendiriliyor.

Galaxy Note 7’deki problemin ne olduğunun bilinmesi tüm sektör açısından önemli

Note 7’deki problemin ne olduğunu bilmek sektörün tamamı açısından önem taşıyor. Yaşananlara neyin neden olduğunun bilinmesi durumunda ileride benzer sorunların Samsung dışındaki şirketlerin de başına gelmesinin engellenebileceği belirtiliyor.

İLGİLİ HABERLER