Teknoloji

Galaxy Note 7 geri çağırma sürecinin maliyeti 1 milyar doları bulabilir

türk telekom galaxy note 7

galaxy note 7 geri cagirmaSamsung, yeni amiral gemisi telefonu Galaxy Note 7’nin geri çağırma sürecinin duyurusunu geçtiğimiz hafta resmen yapmıştı. Bloomberg’in haberine göre, söz konusu sürecin Güney Koreli şirkete maliyeti 1 milyar doları bulabilir. Şirket, yaklaşık iki haftalık bir süre içinde 2.5 milyon Galaxy Note 7 sevkiyatı gerçekleştirmişti. Satılan her 24 cihazdan birinde şarj esnasında yangın ve patlamalara yol açan arızalı pillerin bulunma ihtimalinin olduğu belirtildi.

Her şeye rağmen; potansiyel finansal maliyet, 2016 için öngörülen 20.6 milyar dolarlık net gelirin yüzde 5’inin altına tekabül ediyor. Bu zararın bir kısmının Samsung Electronics ürünlerinin yüzde 70’ine batarya sağlayan Samsung SDI tarafından karşılanabileceği belirtiliyor. Şirketin bu bataryaların siparişlerini durdurduğu açıklandı.

Galaxy Note 7 geri çağırma ile iPhone 7’ye karşı avantajını kaybetti

Samsung Galaxy Note 7’yi ağustos ayının başında görücüye çıkartıp yine aynı ay içinde satışa sunmuştu. Güney Koreli üretici, böylelikle yeni telefonunun iPhone 7’ye karşı bir avantaj sağlamasını amaçlamıştı. Ancak geri çağırma kararı ile birlikte Note 7 söz konusu zaman avantajını biraz olsun kaybetmiş oldu.

IDC Singapur’da görev yapan analist Bryan Ma, geri çağırma kararının Samsung satışlarını bu çeyrekte etkileyeceğini, ancak uzun vadede olumsuz bir sonuç oluşturmayacağını belirtti. Geri çağırma konusunda hızlı ve sorumlu davranması Samsung’un hanesine artı olarak yazılsa da, tüm bu yaşananların şirketin başarılı geçen yılına biraz gölge düşürdüğü söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER