Teknoloji

Galaxy Note 7 FE’nin ne kadarı orijinal Note 7’den farklı?

galaxy note 7 feSamsung’un kötü kaderli akıllı telefonu Galaxy Note 7’nin küllerinden yeniden doğan versiyonu Samsung Galaxy Note 7 Fan Edition, şirketin ana vatanı Güney Kore’de satışa sunuldu. Note 7 gibi aşırı ısınıp patlamayacağı düşünülen bu telefonun ilk duyurusu yapıldığında, onun orijinal Galaxy Note 7 modelinden bazı parçaları da kullandığı belirtilmişti. Ancak hangi parçaların eski, hangilerinin yeni olduğu konusunda herhangi bir şey söylenmemişti.

Neyse ki, iFixit sitesi gerçekleştirdiği geleneksel söküm işlemi sayesinde yeniden dirilen bu büyük ekranlı akıllı telefonla ilgili akılda kalan soruları cevaplıyor. Fan Edition modelinin parçalarının ne kadarının eski, ne kadarının yeni olduğu konusunda fikir veriyor.

Aslına bakarsanız, Fan Edition’ın neredeyse tüm parçaları orijinal model ile aynı. Sadece en kritik parçada, pilde değişiklik var. Fan Edition modelindeki pil, orijinal Note 7’nin 13.48 Watt-saatlik kapasitesine karşılık 12.32 Watt-saat gibi, yüzde 9 daha düşük bir kapasite sunuyor. Boyutları hemen hemen aynı olsa da, pil orijinal versiyondakinden 2.3 gram daha hafif.

Solda Galaxy Note 7 FE’nin pili, sağda orijinal Galaxy Note 7’nin pili yer alıyor

Donanım tarafında iFixit’in dikkatini çeken bir başka değişiklik de yeniden düzenlenen anten deseni oluyor. Şirket bunu Güney Kore’deki mobil operatörlere uyum için gerçekleştirmiş. Bu durum, yenilenmiş telefonun sadece bu ülkede satılacağı fikrini güçlendiriyor.

İLGİLİ HABERLER