Teknoloji

Galaxy Note 7 için CPSC’den “Kullanmayın” uyarısı geldi

samsung galaxy note 7

samsung galaxy note 7Samsung, geçtiğimiz ay içinde piyasaya sürdüğü Galaxy Note 7 için hazırladığı geri çağırma ve değişim programının duyurusunu daha önceden yapmıştı. Batarya kaynaklı patlamalar nedeniyle küresel ölçekte böyle bir karar alan şirket, ABD’de devlet nezdinde izlenmesi gereken resmi süreci ise işletmemişti. Ancak bu durum yakında değişecek gibi gözüküyor. Recode sitesinde yer alan habere göre, Samsung ile ABD Tüketici Ürünleri Güvenlik Komisyonu (CPSC) resmi geri çağırma için birlikte çalışıyor. Bu konuda henüz resmi bir duyuru gelmese de, bu yolla ABD’deki Note 7 geri çağırma sürecinin daha etkin biçimde işlemesi bekleniyor.

Hali hazırda hem Samsung hem de CPSC, Note 7 satın alanları cihazlarını kullanmamaları ve şarj etmemeleri yönünde uyarıyor. Samsung’dan yapılan açıklamaya göre, 1 milyon cihazın 24’ünde potansiyel yangın riski bulunuyor. Patlama riski nedeniyle insanların telefonu kullanma kumarına girmesi pek olası gözükmüyor.

CSPC tarafından Recode sitesine yapılan açıklamada, CSPC ve Samsung’un resmi geri çağırmayı en kısa sürede duyurmak için birlikte hareket ettiği belirtildi. Açıklamada CSPC’nin Note 7’yi problemsiz bir versiyonuyla değiştirmenin uygun bir çözüm olup olmadığının incelendiği de ifade edildi.

CSPC Galaxy Note 7 için web sitesi üzerinden resmi uyarı da yayınladı

CSPC, daha sonra web sitesi üzerinden resmi bir uyarı mesajı daha yayınladı. Söz konusu mesajda Note 7 sahiplerine cihazlarını kullanmamaları ve şarj etmeyi bırakmaları gerektiği hatırlatıldı.

İLGİLİ HABERLER