Teknoloji

ABD’de 70’ten fazla Galaxy Note 7 aşırı ısınma sorunuyla karşılaştı

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung’un geçtiğimiz ayın başında tanıttığı Galaxy Note 7, şu sıralar pilinden kaynaklanan aşırı ısınma sorunuyla konuşuluyor. Samsung, telefon için küresel çaptaki geri çağırma kampanyasını geçtiğimiz günlerde duyurmuştu. Güney Koreli şirket, söz konusu süreçte yerel otoritelerle işbirliği yapmayı da sürdürüyor. Bu işbirlikleri ise Note 7’nin pilinden kaynaklanan problemlerin sayısı konusunda daha somut bilgiler edinmeyi mümkün kılıyor.

Kanada’nın resmi sağlık portalı “Healthy Canadians” sitesinde yer alan verilere göre, ABD’de Note 7’den kaynaklı olduğu düşünülen 70’ten fazla sorun olduğu bildirildi. ABD’ye ait verilerin Kanada’nın resmi sağlık portalında görülmesi biraz garip bir durum olarak nitelenebilir. Ancak söz konusu verinin Samsung tarafından paylaşıldığı ve Kanada hükümeti tarafından durumun ciddiyetini daha iyi anlatmak adına ilgili sayfaya yerleştirildiği düşünülüyor. Kanada’da bugüne kadar Note 7 kaynaklı olduğu öngörülen olay sayısı ise sadece bir.

Samsung, 1 Eylül tarihinde yaptığı açıklamada küresel çapta Galaxy Note 7 kaynaklı olduğu düşünülen 35 problemin kendisine bildirildiğini belirtmişti. Şirket, söz konusu olayların ardından telefonun satışlarını durdurmuş ve küresel geri çağırma sürecini başlatmıştı.

Galaxy Note 7 geri çağırma ilanının sonrasında da çeşitli olaylara yol açtı

Ancak Samsung’un geri çağırma kararını duyurmasının ardından da yeni Note 7’den kaynaklandığı öne sürülen olaylar gündeme gelmişti. Söz konusu olaylardan birinde Note 7’nin patlamasının bir otomobilde, diğerinde ise bir garajda yangın çıkmasına neden olduğu iddia edilmişti. Bu olaylara son olarak da 6 yaşındaki bir çocuğun telefon yüzünden yaralanması eklenmişti.

İLGİLİ HABERLER