Teknoloji

Galaxy Note 7 ile uçağa binmek ABD’de federal suç olarak sayılıyor

samsung galaxy note 7
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

galaxy note 7Galaxy Note 7, Samsung tarafından büyük umutlarla piyasaya sürülmüştü. Ancak batarya kaynaklı sorunlar, akıllı telefonun adının patlamalarla özdeşleşmesine neden olmuştu. Şirket durumu düzeltmek için bulunduğu girişimlerden de sonuç alamayınca son çare olarak cihazın satışını ve üretimini durdurmayı seçmişti.

Samsung’un satış ve üretim durdurma kararının ardından ABD Federal Havacılık Komisyonu (FAA), Galaxy Note 7 ile uçağa binilmesini yasaklamıştı. Alınan yeni bir Acil Durum Kısıtlama Emri ise Note 7 ile uçağa binmeyi federal bir suç sınıfına sokuyor. Yani Note 7 ile uçağa binen bir kişi, ABD’nin hangi eyaletinde olursa olsun suç işlemiş sayılacak.

FAA tarafından geçtiğimiz cuma günü alınan karar, cumartesi günü itibarıyla yürürlüğe girdi. Karara göre, Note 7’nin uçacak herhangi bir kişi tarafından bir hava aracına getirilmesi suç olarak değerlendirilecek. Karara göre yolcular telefonu üstlerinde de, kabin bagajlarında da, standart bagajlarında da ve kargo olarak da hava araçlarına sokamayacak. Kararda telefonu kazara uçağa getirenlerin cihazı anında kapatmaları gerektiği belirtildi. FAA’nın bu emri, havayolu şirketlerine Note 7 taşıyan kişileri uçağa almama hakkı da sağlıyor.

Galaxy Note 7 ile uçağa binenler para ve hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilir

FAA’nın kararına göre, Note 7 ile uçağa binenler 179 bin 933 dolara kadar para cezasına ya da 10 yıla kadar hapis cezasıyla çarptırılabilir. Samsung telefonları geri çağırma konusunda hızlı biçimde harekete geçtiği için bu kararın uygulanmasına şahit olunmayabilir. Ancak Note 7 taşımanın “federal suç” sınıfına sokulması, ABD’li yetkililerin durumu ne kadar ciddiye aldığını gözler önüne seriyor.

İLGİLİ HABERLER