Teknoloji

Galaxy Note 7 ABD’de 47 mala zarar vakasına yol açtı

galaxy note 7 pil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

samsung galaxy note 7Samsung bu hafta içinde Galaxy Note 7 satışını ve üretimini durdurduğunu açıklamıştı. Şirket hali hazırda elinde telefon bulunan kullanıcılardan da cihazı kapatmalarını ve iade etmelerini istemişti. Bu karar doğrultusunda toplamda 1 milyon 900 bin Note 7, Samsung’a geri dönecek. Bunların 1 milyonunun orijinal Note 7, 900 bininin ise yeni seri Note 7 olduğu belirtildi. Samsung, söz konusu telefonlarda yenileme gibi bir işlem yapılmayacağını ve cihazların yok edileceğini açıklamıştı.

ABD, Note 7 ile ilgili aşırı ısınma vakalarının en sık görüldüğü ülke konumunda. Telefonun piyasaya çıkışından bu yana 96 aşırı ısınma vakasının bildirildiği belirtilirken, bu vakaların 23 tanesinin ilk geri çağırma kararının sonrasında yaşandığı ifade edildi. Ancak söz konusu 23 cihazın büyük kısmını orijinal Galaxy Note 7’ler oluşturuyor. ABD Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu (CPSC), şu an için değişim sonrası verilen telefonlardan altı tanesi için aşırı ısınma incelemesi gerçekleştiriyor. Ancak bu sayının daha yüksek olabileceği hem CPSC hem de Samsung tarafından kabul ediliyor.

Samsung, aşırı ısınan Galaxy Note 7 modelleri yüzünden 13 yanma ve 47 mülk zararı vakasının bildirildiğini açıkladı. Söz konusu rakamların bir ay önce açıklanandan az olması dikkat çekiyor. Bu durumda Samsung’un yaptığı incelemeler doğrultusunda bazı vakaların telefondan bağımsız gerçekleştiği sonucuna varılmasının rol oynadığı anlaşılıyor.

Samsung’un açıklamasında dikkat çeken bir diğer nokta ise ABD’de ısınma problemi görülen Note 7 sayısının 96 olarak belirtilmesi. Bir ay önce 92 olarak bildirilen bu rakamın 23 yeni vakaya rağmen 96’ya çıkması kulağa biraz şaşırtıcı geliyor.

Toplanması gereken Galaxy Note 7 sayısı henüz tam olarak bilinmiyor

Samsung’a geri dönmesi gereken Galaxy Note 7 sayısı da şu an için kesin olarak bilinmiyor. Eylül ayının sonlarına doğru yapılan açıklamada 1 milyon cihazın yüzde 60’ının Samsung’a geri döndüğü belirtilmişti. Ancak bu rakam daha sonradan piyasaya sürülen 900 bin yeni Note 7’yi kapsamıyor.

İLGİLİ HABERLER