Manşetler

Galaxy Note 6 yerine Galaxy Note 7’yi görebiliriz

galaxy note 7

galaxy note 7Samsung’un gelecek amiral gemisi Android phablet cihazı Galaxy Note 7 adını taşıyabilir ve bu cihazı her iki kenarına doğru kavis yapmış kenar ekranlı olarak görebiliriz. Geçen yaz Samsung, Galaxy Note 5 ile aynı anda çift kenar ekranlı Galaxy S6 Edge+’ı çıkarmış ve bu nedenle biraz kafa karışıklığına neden olmuştu. Üstelik Samsung, Avrupa kıtasında sadece çift kenar ekranlı cihazı satma kararı vermiş, böylelikle ilk kez önemli bir pazarı amiral gemisi Note cihazından mahrum bırakmıştı.

Samsung şimdi ürün serisini daha düzenli ve sade hâle getirmeye karar vermiş gibi görünüyor. Galaxy S ve Note serileri arasındaki numaralandırmayı eşzamanlı hâle getirmeyi de isteyen şirket, Galaxy S ve Galaxy Note serilerini “7” rakamında buluşturacak, ayrıca Edge+ ve Note’u tek bir cihazda sunacak. Güney Koreli şirket çift kenar ekranın kullanıcılar için çekici bir özellik olduğuna ve artık bu özelliği farklı bir cihazda sunmanın gerekli olmadığına ikna olmuş olabilir. Bu yıl iki adet Galaxy S7 telefonu görmüş olmamıza rağmen, esas ön planda olan cihaz Galaxy S7 edge olmuştu. Belki gelecek yıl sadece tek bir Galaxy S8 görürüz, o da çift kenar ekranlı olabilir. Eğer durum böyle olursa, çift kenar ekran Samsung’un amiral gemisi telefonlarında bir varsayılan özellik hâlini almış olacaktır.

ET News, Note 7’nin hem önünde hem de arkasında kavisli kenar yapısının bulunacağını ve ürünün seri üretimine temmuz başında başlanacağını öne sürüyor. Bu durum yeni cihazın geçen yılın telefonlarına göre de daha erken bir tarihte tanıtılabileceği ihtimalini akıllara getiriyor. Samsung, bu yolla eylül ve ekim aylarındaki piyasaya çıkışı daha erkene çekmeyi ve Apple’ın en yeni iPhone’larının çıkışından önce Galaxy Note amiral gemisi telefonun piyasaya iyice yayılmasını arzuluyor olmalı.

Ürün numaralandırmasının suyunun çıktığını düşünebilirsiniz, ancak şirketlerin bu konuya ayrı bir önem verdiğini söylemek gerekiyor. Yazılım tarafına baktığımızda BlackBerry’nin mobil işletim sisteminde BlackBerry 7’den BlackBerry 10’a atladığını görmüştük. Benzer şekilde Microsoft da Windows için 9’u pas geçerek doğrudan 8’den 10’a atlamıştı. Samsung için üst sınıf Galaxy cihazları arasında bir sinerji yaratmak epey mantıklı görünüyor. Apple’ın sonbaharda çıkaracağı yeni iPhone’larının iPhone 7 ve iPhone 7 Plus olarak adlandırılacağı tahmin ediliyor. Samsung da bu telefonların karşısında adının içinde “7” rakamının geçtiği bir telefonla rekabete girişmiş olacak.

İLGİLİ HABERLER