Manşetler

Galaxy Note 6 çok yüksek kapasiteli bir pille gelebilir

galaxy note 6

galaxy note 6Samsung’un yılın ilk yarısına özel amiral gemisi cihazlarının piyasaya çıkmasının ardından gözler yılın ikinci yarısında beklenen gözde telefonuna, Samsung Galaxy Note 6’ya çevrildi.

Galaxy Note Samsung’un en başarılı serilerinden bir tanesi ve “phablet” olarak adlandırılan büyük ekranlı akıllı telefonların başlangıcını yapan ürün olma özelliğini taşıyor. Bu nedenle her yıl Galaxy Note serisinin yeni ürününün ne gibi özelliklere sahip olacağı merakla bekleniyor.

Galaxy Note 6 için Samsung’un 5.8 inç ekran düşündüğü, böylelikle Note 5’in ve Galaxy S6 edge+’ın 5.7 inç ekranlarına göre hafif artış düşündüğü söyleniyor. Bununla birlikte yine 2560 x 1440 piksel çözünürlüğü ve AMOLED paneli göreceğiz.

Ne var ki, şu anda hakim olan düşünce Samsung’un hem Note 5’teki gibi düz ekranı hem de Galaxy S6 edge+’taki gibi kavisli ekranı değerlendirdiği. Acaba yine iki farklı cihaz mı göreceğiz, yoksa Note 6 için iki seçenekten bir tanesi mi tercih edilecek, bunu ilerleyen aylarda anlamak mümkün olacak.

Samsung 2014 yılında çıkardığı Galaxy Note Edge ile kavisli ekranı ilk kez, üstelik Note serisiyle birlikte denemişti. Ancak geçen yıl Note 5’in yanında S Pen kapasitif kalemle kullanılabilen kavisli ekranlı bir cihaz görmemiştik.

Ekran kadar ilginç bir başka ayrıntı da Note 6’nın taşıyacağı pili için dillendirilen kapasite seçenekleri. Telefonun gövdesinde 4000 mAh gibi çok yüksek kapasiteli bir pilin olacağı kaynaklar tarafından iddia ediliyor, ancak bu doğrulanmıyor. Bu nedenle söz konusu iddiaya şüpheyle yaklaşmakta fayda var. Ancak pilin giderek önemli hâle geldiği bir ortamda, buna ek olarak Samsung’un Galaxy S7 edge’in dar gövdesine 3600 mAh gibi yüksek kapasiteli bir pili sığdırmayı başardığını göz önünde bulundurursak, bu kadar yüksek kapasiteli bir pilin olması ihtimali hiç de düşük görünmüyor. Mevcut Note 5’te 3000 mAh kapasiteli pil bulunuyor.

Eğer durum geçen yıla benzer şekilde olursa, Galaxy Note 6 muhtemelen ağustos ayında tanıtılacak ve aynı ay içinde veya eylül ayı başlarında satışa sunulmaya başlanacaktır. O zamana kadar epey Galaxy Note 6 dedikodusuna yer vereceğiz gibi görünüyor. Yakında işlemci, kamera ve bunun gibi diğer teknik özellikler hakkında da daha fazla sızıntı görmeye başlayabiliriz.

İLGİLİ HABERLER