Manşetler

Galaxy Note 6 kamerası düşük ışıkta çok güçlü olabilir

galaxy note 6

galaxy note 6Samsung akıllı telefonları için rekabette öne çıkmasını sağlayacak yeni bir kamera üzerinde çalışıyor. Galaxy Note 6’da yer alması muhtemel olan bu kamera bir akıllı telefon kamerasından daha çok gerçek bir fotoğraf makinesi gibi hizmet vereceğe benziyor.

Güney Koreli şirket bir süredir NX kamera birimindeki ekibi ve öz kaynakları akıllı telefon ekibine kaydırıyor. Photo Rumors sitesinin kaynaklarına göre, hedeflenen nokta 1/1.7 inç sensöre, 18 ya da 24 megapiksel çözünürlüğe sahip bir kamera sensörü geliştirmek.

Ancak şu anda ekip f/1.4 diyafram açıklık ile çalışacak 1/2.3 inçlik yeni bir sensör üzerinde mesai harcıyor. Bu diyafram açıklığı sayesinde sensöre yüzde 17 oranında daha fazla ışık düşebilecek. Sensörün de daha büyük boyutlu olması da hesaba katıldığında daha fazla ışığın algılanması mümkün olacak.

Galaxy S7 ve S7 edge ikilisinin kameraları mevcut durumda oldukça iş görüyor. Ancak gelinecek noktada Galaxy Note 6 ve daha sonra çıkacak telefonlarda daha iyi düşük ışık performansı gösteren ve hareketli nesne çekimini daha verimli şekilde yapabilen kameraları görebiliriz.

1/1.7 inç sensörlü, çözünürlüğü 18 ile 24 megapiksel arasında olması beklenen kamerayı gelecek yıla kadar beklememek gerekiyor. Ancak f/1.4 diyafram açıklıklı ve 1/2.3 inç sensörlü kamerayı Galaxy Note 6’da görmemiz mümkün olabilir.

İLGİLİ HABERLER