Manşetler

Video: Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Video: Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, 5 Ağustos’taki Samsung Unpacked etkinliğinde tanıtılan başlıca cihazlar arasında yer aldı. Eylül ayının hemen başında Türkiye’de satışa çıkmasını beklediğimiz bu Android telefon şu anda ön siparişte bulunuyor. 12999 TL’lik fiyat karşılığında sunulan telefonun kutu açılışını ve ilk izlenimlerimizi, biraz gecikmeli olsa da aktarıyoruz.

Elimizdeki Galaxy Note 20 Ultra 5G modeli medyaya özel bir örnek olmalı ki, kutudan S Pen için yedek uçlar veya kapağa yerleştirilmiş zarf içinde Türkçe belgeler bulunmuyor. Ancak piyasaya çıkacak olan Note 20 ve Note 20 Ultra ürünlerinde bunların yer alacağını tahmin ediyoruz. Bunun dışında üst sınıf Samsung telefonlarında görmeye alıştığımız hızlı şarj destekli güç adaptörü, USB-C kablosuz ve AKG markalı USB-C kulaklıklar ve bunlar için yedek silikon uçlar mevcut.

Tasarım anlamında Galaxy Note 20 Ultra, geçen yılın Note 10 Plus modelinden çok uzaklaşmıyor. Önden bakıldığı zaman aynı görünüş var, hatta telefonu kullanmaya başladıktan sonra sanki geçen yılın Note 10 Plus modelini çekmeceden çıkarıp kullanmaya başlamışız gibi hissettik. Tabii ki, 6.9 inç ekranın varlığı nedeniyle yüzey alanı geçen yılın modeline göre biraz daha fazla. Bu açıdan bu yıl başında çıkan ve yine 6.9 inç ekran barındıran S20 Ultra ile aynı seviyede bulunuyor. Her iki telefon hemen hemen aynı yüzey alanına sahip.

Video: Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Note 20 Ultra’yı Note 10 Plus’tan ayıran farklılıklara gelince. Öncelikle S Pen yuvası alt kenarda sağdan sola alınmış. Sağda bulunan yuva kalemi çıkarıp kullanmaya başlama konusunda yeteri kadar pratiklik sağlıyordu. Soldaki yerleşime de zamanla alışırsınız, ancak Samsung’un neden böyle bir değişiklik ihtiyacı hissettiğini bilmiyoruz. Bunun dışında ses ve güç tuşları da soldan sağa taşınmış. Samsung böylelikle S20 serisindeki tercihlerini devam ettirmiş oluyor.

Bu yılın Note 20 serisinin amiral gemisi rengi Mistik Bronz. Elimizde de bu renk var ve telefonu görenler bunun daha çok roze altın renk olduğunu söylüyor. Note 10 Plus’ın arka yüzeyi parlak ve pürüzsüz bir camla kaplıydı. Galaxy Note 20 Ultra’nın arka yüzü mat ve biraz daha pürüzlü. Bu, kullanırken hoş bir his veriyor. Biraz iPhone 11 Pro ve Pro Max’in arka yüzünün verdiği hissi verdiğini söylemek yanlış olmayacaktır.

Galaxy Note 20 Ultra’nın kurulumu birkaç dakika içinde tamamlanıyor. Kurulum sırasında Google hesabının yanı sıra, eğer varsa Samsung hesabınızın bilgilerini girerek giriş yapabilirsiniz. Biz, Galaxy S20 Ultra’daki verileri ve uygulamaları Note 20 Ultra’ya Samsung SmartSwitch uygulamasıyla taşımayı tercih ettik ve bunu 15-20 dakika gibi kısa bir sürede, kablosuz bağlantı üzerinden tamamladık. Böylelikle her iki telefon arasında geçişi kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmiş olduk.

Kurulum sırasında ekran içi parmak izi okuyucusuna da parmak izlerinizi ekleyebilirsiniz. Parmak izi okuyucu daha önceki Samsung Galaxy telefonlarında olduğu gibi hızlı şekilde çalışıyor. Başka bir biyometrik kimlik doğrulama yöntemine ihtiyaç duymayız gibi geliyor.

Video: Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

S Pen’in yuvasının sola taşındığını söylemiştik. Bunun dışında daha önceki Note telefonlarından alıştığımız bir deneyim kullanıcıları bekliyor. Yeni eklenenler arasında ise Android kullanıcı arayüzünde gezintiyi kolaylaştıran çeşitli hareketler var. Geri, ana ekran, çoklu görev, ekran görüntüsü alma gibi işler için yeni S Pen hareketleri var.

Note 20 Ultra’nın dikkat çeken ve ayırt edici bir başka noktası da arkada sol üst köşede bulunan ve epey büyük görünen kamera modülü oluyor. Burada 108 megapiksel ana kamera, 12 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 12 megapiksel periskop yapılı telefoto kamera var. Bir de lazer otomatik odak sensörünü görüyoruz. Bu modül dışa doğru epey çıkıntı yapıyor. Note 20 Ultra’yı masaya koyup bir şeyler yapmak istediğinizde parmağınızı ekrana değdirdikçe telefonun ileri geri oynadığını göreceksiniz.

Video: Samsung Galaxy Note 20 Ultra Kutusundan Çıkıyor (Ön İnceleme)

Fotoğraf ve video yetenekleri bakımından Note 20 Ultra kağıt üzerinde epey iyi görünüyor. Kamera hızlı şekilde çalışıyor, kameralar arasında geçişler hızlı. Bunun dışında fotoğraf performansı da iyi görünüyor. Her ne kadar uçuş süresi kamerası bulunmasa da, telefoto kamera ile derinlik bilgisi iyi biçimde alınıyor gibi görünüyor. Canlı odak çekimlerinde öndeki süje ile arka plan arasındaki sınır iyi şekilde çiziliyor gibi görünüyor. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı Galaxy Note 20 Ultra incelemesinde kamera ile ilgili olarak daha fazla görüş belirteceğiz.

Galaxy Note 20 Ultra ile ilgili olarak dikkatimizi çeken ilk hususlardan bir tanesi de bu cihazın anteninin performansı oluyor. Bu yazıyı yazarken İstanbul dışında bir noktadayım ve bulunduğum yerde bir operatörün 4.5G çekim performansı pek iyi sayılmaz. Birkaç akıllı telefon ile yaptığım denemede iyi bir YouTube veya internet üzerinden radyo dinleme performansı elde edemedim. Ancak Note 20 Ultra bu açıdan diğer cihazlardan daha iyi bir grafik ortaya koydu ve en azından tatilde tüketemediğim GB’ları tüketme imkanı buluyorum.

Eğer Samsung Galaxy Note 20 Ultra ile ilgili olarak aklınıza takılan sorular varsa, bunları aşağıdaki yorum alanında bizimle paylaşabilirsiniz. Çok yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede cevaplarını vermeye çalışacağız.

İLGİLİ HABERLER