Teknoloji

Galaxy Note 20 Ultra’nın detayları erken ön inceleme videosunda [Video]

Galaxy Note 20 Ultra'nın detayları erken ön inceleme videosunda [Video]

Resmi tanıtımdan önce detayları sızan cihazlarla ilgili işleyiş genel olarak şu şekilde oluyor: Öncelikle fotoğraflar ortaya çıkıyor, hemen ardından ise bununla ilgili bir video geliyor. Samsung Galaxy Note 20 Ultra için de benzer bir işleyişin söz konusu olduğunu görüyoruz.

Samsung’un 5 Ağustos tarihinde Unpacked etkinliği düzenleyeceğini dün duyurdu. Bu etkinlikte Galaxy Note 20, Note 20 Ultra ve Galaxy Fold’un takipçisi olan cihazın duyurulması bekleniyor. Amiral gemisi Note cihazının bir ön inceleme videosu YouTube’da yayınlandı.

Fotoğrafların da kaynağı olan Jimmy Is Promo adlı YouTube kanalı bu sefer 90 saniyenin altında uzunluğa sahip olan bir videoyla bu cihazı gösterdi. Videoda çok fazla detay ya da yeni bir bilgi yok. Note 20 Ultra’nın 120 Hz ekrana sahip olacağına dair bir ipucu da bu video üzerinden elde edilemiyor.

Bu video klibine göre geçen yılın Note 10 modeline göre çok fazla değişiklik olmayacak. Samsung S Pen yuvasının yerini sağdan sola kaydırıyor, ayrıca tuşların bulunduğu kenar da değiştiriliyor. Kamera çıkıntısının boyutu büyüyor, ancak bu şaşırtıcı sayılmaz. Galaxy S20 Ultra modelinin arkasında da büyükçe bir kamera modülü var. Daha büyük ve daha kaliteli görüntü sensörleri kullanıldıkça kamera modülleri de büyüyor.

Galaxy Note 20 serisiyle gelecek yeni S Pen işlevi 

Note 20’nin S Pen’i yeni bir işaretçi işlevine sahip olacak. Bu sayede S Pen’in düğmesine basılı tutarak ve ekran kalemini telefona doğrultarak ekranda herhangi bir yeri göstermek mümkün olacak. İşaretçi rengini değiştirerek lazer işaretçi efekti de yaratılabiliyor gibi görünüyor. Samsung, bu gibi işlevlerle S Pen’i daha kullanışlı hâle getirmeye çalışıyor, ancak bunların gerçek hayatta karşılığı çok yüksek olmuyor. Yine de, yeni özelliklerle karşılaşacak olmak ilgi çekici olacaktır.

Bir hafta önce Samsung, Rusya web sitesi üzerinde Note 20 Ultra’nın altın renkli versiyonuna ait tanıtım fotoğraflarını yanlışlıkla sızdırmıştı. O fotoğraflarla bu hafta içinde gördüğümüz gerçek hayattan fotoğraflar ve videoda yer alan cihaz örtüşüyor. Jimmy Is Promo ve diğer sızıntı kaynakları ilerleyen haftalarda daha fazla Note 20 içeriğini sızdıracaktır. Her ne olursa olsun, bir ay sonra Samsung’un gelecek nesil cihazlarıyla ilgili tüm detayları öğrenmiş olacağız.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER