DosyaManşetler

Galaxy Note 20 tanıtım etkinliği: Hangi cihazlar tanıtılacak, tahminler burada

galaxy note 20

Samsung’un sıradaki büyük etkinliğinin tarihi bir süre önce açıklanmıştı. 5 Ağustos Çarşamba günü Türkiye saatiyle 17:00’da başlayacak bu etkinlik, küresel koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi olarak gerçekleştirilecek. Bu etkinliğin yıldızının Samsung’un Galaxy Note serisinin yeni üyeleri olması bekleniyor. Ancak bu etkinlikte kullanıcıları Galaxy Note 20 serisi dışında başka cihazların karşılaması da kesin gibi görünüyor.

Samsung’un katlanabilir ekranlı telefonu Galaxy Z Flip’in 5G versiyonunu tanıtacağına dair haberler uzun süredir etrafta dolaşıyor. Buna ek olarak, Galaxy Fold’un takipçisinin de yine bu etkinlikte resmiyet kazanabileceği belirtiliyor. Yine uzun bir süredir konuşulan Galaxy Tab S7 tablet, Galaxy Watch 3 akıllı saat ve Galaxy Buds Live kablosuz kulaklık gibi ürünlerin de 5 Ağustos’taki etkinlikte sahneye çıkabileceği konuşuluyor.

Samsung’un geçtiğimiz yıl gerçekleştirdiği Note 10 etkinliğinde Note 10 serisinin yanı sıra Galaxy Watch 2 Active’in Under Armour versiyonu ve ARM tabanlı Qualcomm Snapdragon işlemci taşıyan Galaxy serisi bir dizüstü bilgisayar da tanıtılmıştı. Dolayısıyla şirketin bu yıl da birden fazla ürünü tanıtması olası görünüyor. Bu ürünleri ve haklarında konuşulanları aşağıda bulabilirsiniz.

Galaxy Note 20 Serisi

Galaxy Note serisi uzun süredir Samsung’un ağustos ayında düzenlediği Unpacked etkinliklerinin yıldızı konumunda. Güney Koreli şirketin bu yıl en az iki yeni Note serisi telefon tanıtması bekleniyor. Bu cihazlardan biri standart Note 20 olacak. SamMobile sitesinin haberine göre, Note 20’de 2345 x 1084 piksel çözünürlüklü ve 6.42 inç büyüklüğünde düz bir ekran bulunacak. Note 20 Ultra olarak anılan ikinci modelde ise kavisli bir ekranın yer alması bekleniyor. Bazı haberlerde  2345 x 1084 piksel çözünürlüklü 6.87 inç ekranlı Note 20 Plus isimli bir telefondan da bahsediliyor. Ancak Plus ve Ultra versiyonun aslında aynı cihaz olduğu da söylentiler arasında yer alıyor.

Galaxy Note 20 Ultra Samsung'un web sitesinde görüldü

Note 20’ye dair ilk detaylı bakışı atma fırsatını bizzat Samsung vermişti. Şirket, Note 20 Ultra’ya ait olduğu düşünülen bir fotoğrafı internet sitesinde yanlışlıkla paylaşmıştı. Telefonun varlığını birinci elden doğrulayan bu fotoğraf, yenilenen kamera çıkıntısını da gözler önüne sermişti. Üç kamera barındıran bu çıkıntıdaki dördüncü bileşenin Uçuş Süresi (ToF) sensörü veya lazer otomatik odaklama olduğu düşünülüyor.

Note 20 Ultra’ya ikinci bakış ise Jimmy is Promo isimli YouTube kanalında paylaşılan kısa bir video ve bu kanalın sahibi tarafından yayınlanan fotoğraflar sayesinde atılmıştı. Bu fotoğraflarda akıllı telefonun ekranın orta üst kısmındaki deliğe yerleştirilen ön kamerasını ve küçülen ekran çerçeveleri görülmüştü. Büyüyen kamera çıkıntısı bu sızıntıda da dikkat çekmişti.

Galaxy Note 20’nin standart versiyonuna dair en net paylaşım ise ünlü duyumcu Ice Universe’ten geldi. Ice Universe tarafından paylaşılan fotoğraflar, Note 20’de kamera çıkıntısının Note 20 Ultra’ya kıyasla daha az belirgin olacağını gösteriyor. Ekranın düzlüğü de hem göze çarpan farklılıklardan biri oluyor.

Note 20 Ultra’nın sızan fotoğrafları ve videosu, Samsung’un daha önce S20 Ultra’da kullandığı “katlanmış” periskop zum lense yeniden yer verdiğini ortaya koyuyor. Böylelikle akıllı telefonun zum konusunda eski sınırları aşması mümkün hâle geliyor. Note 20 Ultra’nın kameralarının çözünürlüğü konusunda henüz ortada somut bilgiler bulunmuyor. Ancak “Note 20 Plus” adıyla çıkan haberlerde bu telefonun 108 megapiksel çözünürlüklü bir ana kameraya sahip olacağı belirtiliyor. Zum lensin maksimum yakınlaştırma kapasitesinin 50 kat olacağı ve S20 Ultra’daki 48 megapiksel kameranın yerini bu telefonda 13 megapiksel kameranın alacağı söyleniyor. Bu kağıt üzerinde özellikleri “aşağıya çekme” gibi görünse de; pratikte S20 Ultra’nın 100 kat yakınlaştırmayla çektiği fotoğraflar pek kullanışlı olmuyor. Bu nedenle Samsung’un çizgiyi 50 kat yakınlaştırmada çizmesi mantıklı bir tercihe benziyor. Düşük çözünürlüklü sensör ise fazla aydınlık olmayan ortamlarda yakınlaştırmayla yapılan çekimlerde daha net karelerin yakalanmasını sağlayabilir.

Jimmy is Promo videosuna göre, Note serisinin en ayırt edici parçası olan S Pen’in tasarımında büyük bir değişiklik görülmüyor. Ancak kalemin artık “işaretleyici” işlevi göreceği ve ekran üzerindeki imleci uzaktan kontrolü mümkün kılacağı söyleniyor.

Galaxy Note 20 serisinin ABD’de satılacak versiyonlarında Snapdragon 865 ve 865 Plus işlemcilerin kullanılacağı konuşuluyor. Her iki işlemcide de entegre modem bulunmasa da, Qualcomm’un X55 5G modemiyle çalışacak şekilde tasarlandıkları için Note 20 serisinin 5G desteği sunmasına kesin gözüyle bakılıyor. Samsung’un Note 20 serisinde Exynos ailesinden Exynos 990 ve 992 işlemcilerini tercih etmesi de beklentiler arasında yer alıyor.

Note 20 Plus’ın (veya Ultra’nın) ekranının 120Hz yenileme hızına sahip olacağı da sızıntılardan birinde gündeme gelmişti. Ancak bu sızıntıda ekran çözünürlüğü maksimum seviyedeyken söz konusu hızdan yararlanmanın mümkün olup olmayacağı konusunda bilgi verilmemişti. S20 serisinde bu mümkün olmasa da, Note 20’de bunun önünün açılacağına dair iddialar mevcut. Ancak şu an için bu konuda kesin bir şey söylemek mümkün değil.

Galaxy Note 20 Ultra Samsung'un web sitesinde görüldü

Samsung’un Note 20 Plus’ta Düşük Sıcaklıklı Pollikristalin Oksit (LTPO) ekran kullanacağı iddiası da konuşulanlar arasında yer alıyor. Bu ekran teknolojisi Apple tarafından Apple Watch Series 5 için tercih edilmişti. Söz konusu teknoloji, Samsung’a ekranın yenileme hızı konusunda daha fazla kontrol imkanı sağlayabilir. Böylelikle pil ömrünü korumak için yenileme hızı gerektiğinde düşürülebilir.

Katlanabilir Telefonlar

Samsung’un şu sıralar iki katlanabilir telefon üzerinde çalıştığı konuşuluyor. Bunlardan ilki, bu yıl içinde tanıtılan Galaxy Z Flip’in 5G versiyonu. Diğeri ise şirketin ilk katlanabilir ekranlı telefonu olan Galaxy Fold’un takipçisi.

Önce Galaxy Z Flip 5G ile başlayalım. Bu ikilinin daha az ilgi çekici modeli olan Galaxy Z Flip 5G’nin tanıtılma ihtimali daha yüksek görünüyor. Akıllı telefonun özellikleri, dünyanın farklı yerlerindeki resmi kuruluşların veri tabanları sayesinde ortaya çıkmış durumda. Buna ek olarak, ünlü duyumcu Evan Blass da telefonun çıkış videosunu paylaştı. Galaxy Z Flip 5G’nin standart versiyondan farkının 5G uyumlu Snapdragon 865 Plus işlemcisi olması bekleniyor. Diğer özelliklerin ise orijinal versiyonla aynı olması öngörülüyor.

https://twitter.com/evleaks/status/1281617456658882564

Samsung’un ilk katlanabilir telefonu Galaxy Fold’un takipçisi üzerinde çalıştığı da uzun süredir gündemde olan bir iddia. Kısa süre önce çıkan haberlere göre, bu telefon Galaxy Z Fold 2 ismiyle resmiyet kazanacak. Samsung’un katlanabilir telefonları için ortak bir marka oluşturma isteğiyle böyle bir ismi seçmiş olabileceği söyleniyor. Ancak kısa süre önce çıkan haberlerde bu telefonun yazılımının hazır olmadığı ve telefonun ağustos ayında resmiyet kazanmayabileceği iddiası gündeme taşınmıştı. Ne var ki, Samsung tarafından yapılan yeni bir paylaşım, bu cihazın da 5 Ağustos’ta tanıtılması ihtimalini kuvvetlendiriyor.

Galaxy Z Fold 2’nin kapak kısmında çok daha büyük bir ekranla gelmesi bekleniyor. Bu da telefonun katlı vaziyetteyken orijinal Galaxy Fold’a kıyasla daha kullanışlı olacağı anlamına geliyor. Orijinal Galaxy Fold’daki büyük ön kamera çentiğinin yerini de küçük bir kamera deliğinin alması bekleniyor. 5G desteği de telefonun olası özellikleri arasında sayılıyor.

Konuşulanlara göre, Galaxy Z Fold 2’de 8 inç büyüklüğünde bir katlanabilir ekran bulunacak. Bu ekran ultra ince cam ile korunacak. 108 megapiksel kamera ve S Pen de olası özellikler arasında sayılıyor. İşlemci konusunda ise Snapdragon 865 ve Exynos 990’ın kullanıcılara sunulacak seçenekler olacağı söyleniyor.

Yeni Giyilebilir Ürünler

Samsung’un yeni bir Galaxy Watch tanıtması neredeyse kesinleşmiş durumda. Galaxy Watch Active 2’yi çıkaran şirket, Galaxy Watch 2’yi atlayıp doğrudan Galaxy Watch 3’e geçecek gibi görünüyor. Hem resmi belgelerde hem de sızıntılarda görülen akıllı saat, kullanıcıların sevdiği dönen çerçeveyi geri getirecek. Böylelikle kullanıcılar saatle etkileşime geçmek için kullanışlı bir fiziksel seçeneğe yeniden kavuşmuş olacak. 41mm ve 45mm olmak üzere iki boyut seçeneği bulunması beklenen saatin LTE ve Wi-Fi versiyonlarının kullanıcılarla buluşması bekleniyor.

galaxy watch 3

Samsung’un Tizen platformunda Galaxy Watch 3 ile birlikte bazı değişiklikler yapacağı söyleniyor. Yeni saat yüzlerinde kullanıcıların ekranların kenarlarına kalp atış hızı ve atılan adım sayısı gibi detayları ekleyebileceği belirtiliyor.

Samsung’un Galaxy Watch 3’ün yanında yeni bir fitness takip bilekliğini de tanıtması bekleniyor. Söz konusu cihazın izleri kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde görülmüştü. Bu cihaza dair detaylar sınırlı olsa da, geçtiğimiz yıl tanıtılan Galaxy Fit’in takipçisi olma ihtimali bir hayli yüksek.

Samsung Galaxy Buds Live

Samsung, Galaxy Buds Plus adını taşıyan kablosuz kulaklığını bu yıl çıkarmıştı. Şirket oldukça iyi yorumlar alan Galaxy Buds Plus’ın ardından arayı fazla açmadan yeni bir kulaklık daha sunmaya hazırlanıyor. Galaxy Buds Live adını taşıyan bu kulaklığın Galaxy Buds Plus’ın en önemli eksiği olan aktif gürültü engelleme özelliğine sahip olması bekleniyor.

samsung galaxy buds live

Fasulyeye benzeyen şekliyle dikkat çeken Galaxy Buds Live’ın pil performansının ise Galaxy Buds Plus kadar iyi olmayacağı söyleniyor. Buds Plus’ta 11 saat olan oynatma süresinin Buds Live’da 6 saate ineceği belirtiliyor. Şarj kutusunun ekstra olarak 24 saat kullanım süresi sağlayacağı da sızıntılar sayesinde ortaya çıkmıştı.

Samsung Galaxy Tab S7 ve S7 Plus

Android tabletler, üreticiler tarafından pek önemsenmiyor gibi görünüyor. Ancak Samsung, her yıl Galaxy Tab serisine yeni üyeler eklemeyi sürdürüyor. Şirket bu geleneği Galaxy Tab S7 ve S7 Plus modelleriyle sürdürmeye hazırlanıyor.

galaxy tab s7 plus

İddialara göre, S7 ve S7 Plus’ta sırasıyla 11 ve 12.4 inç büyüklüğünde ekranlar yer alacak. Her iki tabletin de kalbinde Snapdragon 865 işlemcinin bulunacağı söyleniyor. Bu işlemciye 6 veya 8 GB RAM’in eşlik edeceği, dahili depolama alanı seçeneklerinin ise 128 ve 256 GB olacağı belirtiliyor. S Pen destekli tablette parmak izi tarayıcısının ekranın içine entegre edileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor. Samsung’un tabletin 5G versiyonunu çıkarmasına da kesin gözüyle bakılıyor.

Galaxy Home

Bu noktada Samsung’un Galaxy Home ile ilgili bir duyuru yapması pek olası görünmüyor. İlk olarak 2018’de duyurulan Bixby tabanlı akıllı hoparlörün çıkışı birkaç kez ertelenmişti. Samsung Güney Kore’de hoparlörün mini versiyonunu satışa sunsa da, Galaxy Home kullanıcılarla hâlâ buluşabilmiş değil. Samsung’un da tıpkı Apple’ın AirPower’ı iptal etmesi gibi Galaxy Home’u iptal etmesi sürpriz olmayacaktır. Ancak bunun duyurusunun Note 20 etkinliğinde yapılması öngörülmüyor.

Galaxy Note 20 ne zaman piyasaya çıkacak?

Samsung genellikle amiral gemisi telefonlarını duyurudan yaklaşık iki hafta sonra piyasaya çıkarıyor. Şirketin Galaxy Note 20 serisi için de bu yaklaşımı sürdürmesi bekleniyor. Bu da Note 20 serisinin üyelerinin ağustos ayının ikinci yarısında kullanıcılarla buluşabileceği anlamına geliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER