Teknoloji

Galaxy Note 20 tanıtım etkinliği için çarpıcı iddia

galaxy note 10

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle teknoloji dünyasının alışılagelmiş etkinlik anlayışı da değişikliğe uğradı. Karantina önlemleri, seyahat kısıtlamaları ve sosyal mesafe kuralları nedeniyle şubat ayından bu yana tüm etkinlikler çevrimiçi ortamda gerçekleştiriliyor veya iptal ediliyor. Bu durumun önümüzdeki yaz aylarında da sürmesi kesin gibi görünüyor. Yaz mevsimi içinde gerçekleşmesi planlanan Galaxy Note 20 serisi tanıtımı da bu “olağanüstü koşullar” çerçevesinde düzenlenecek gibi görünüyor.

Samsung’un Note 20 serisinin tanıtımını çevrimiçi ortamda yayınlanacak bir etkinlikte yapacağı söyleniyor. Güney Kore medyası tarafından gündeme taşınan ve Android Headlines sitesinde yer alan bu iddiayla ilgili olarak Samsung cephesinden henüz bir doğrulama gelmiş değil. Şirket etkinlik duyurularını genellikle etkinliğe bir ay kala yaptığı için bu doğrulamanın kısa süre içinde gerçekleşmesi de olası görünmüyor.

Ancak bu iddianın gerçeğe dönüşme ihtimali oldukça yüksek görünüyor. Çok katılımcılı etkinlikler hâlihazırda dünyanın pek çok noktasında yasaklanmış durumda. Çoğu ülkede en fazla 10 kişinin bir arada bulunmasına izin veriliyor. Samsung’un Unpacked etkinliklerinde dünyanın farklı noktalarından gelen binlerce kişi aynı salonda buluşuyor. Mevcut koşullar altında böyle bir buluşmanın bu yıl gerçekleşebilmesi olası görünmüyor.

Samsung birkaç yıldır Galaxy Note serisinin üyelerini ABD’nin New York şehrinde düzenlediği etkinliklerde tanıtıyor. Koronavirüsün en sert vurduğu yerlerden biri olan New York’un koşulları, bu yıl şehirde bu tarz bir etkinliğin düzenlenmesini imkansız kılıyor. Dolayısıyla Unpacked için hem yerel hem de küresel pek çok sorunun olduğu söylenebilir.

Galaxy Note 20 ile birlikte başka ürünler de tanıtılabilir

Samsung’un Galaxy Note 20’yi çevrimiçi ortamda tanıtması, büyük ölçüde sadece gazetecileri ilgilendiren bir durum. Güney Koreli şirket uzun süredir etkinliklerini hayranlarının takip edebilmesi için internetten canlı olarak yayınlayabiliyor. Ancak bu yıl etkinlikte gazeteciler bulunmayacak. Samsung’un son birkaç yıldır Türkiye’de gerçekleştirdiği eş zamanlı tanıtım etkinliğinin de bu yıl düzenlenmemesi sürpriz olmayacaktır. Kısacası Galaxy Note 20’ye dair ilk izlenimleri görmek biraz zaman alabilir.

Samsung’un ağustos ayında Galaxy Note 20 ile başka ürün duyuruları yapabileceği de söylentiler arasında yer alıyor. Bu ürünlerden birinin Galaxy Fold’un “Lite” versiyonu olabileceği iddia ediliyor. Ancak Samsung’dan şimdiye kadar bu konuda somut bir işaret gelmediğini de unutmamak gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER