Teknoloji

Galaxy Note 20 serisinin üyelerini ekran hızı ayırabilir

galaxy note 10

Samsung cephesinde gözler Galaxy S20 serisinin tanıtılmasıyla birlikte Note 20 serisine çevrilmişti. Serinin üyelerinin olası özelliklerine ilişkin iddialar bir süredir etrafta dolaşıyor. Güney Koreli şirketin, tıpkı S20 serisinde olduğu gibi, Note 20 serisinde de tüm modellerde 120Hz yenileme hızına sahip ekranlara yer vereceği söyleniyordu. Ancak yeni bir iddia, farklı bir yaklaşımı işaret ediyor.

Ekran Tedarik Zinciri Danışmanları isimli grubun kurucusu ve CEO’su Ross Young, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Samsung’un standart Note 20’de yüksek yenileme hızına sahip bir ekrana yer vermeyeceğini belirtti. Young’ın paylaşımına göre, bu modelde 60Hz bir ekran bulunacak. Note 20 Plus’ta ise ekranın yenileme hızı daha önce belirtildiği gibi 120Hz olacak.

Young, bu bilginin Samsung tarafından doğrulandığını da dile getirse de; henüz şirketten bu konuyla ilgili net bir açıklama veya işaret gelmiş değil. Dolayısıyla bu iddiaya biraz temkinli yaklaşmak gerekiyor. Ancak bu iddia doğruysa, Note 20’nin ekranı Note 20 Plus’a kıyasla gerçekten daha düşük bir noktada kalacak. Note 20 Plus’ta QHD+ olması beklenen ekran çözünürlüğünün Note 20’da Full HD+ olması öngörülüyor.

Bu fark sayesinde Galaxy Note 20, fiyat bakımından Plus versiyona kıyasla belirgin bir şekilde daha “uygun” bir noktada yer alabilir. Ancak Samsung’un mevcut fiyat ve ürün politikası çerçevesinde Note 20’ye biçilecek fiyatın “uygunluğu” konusunda fazla umutlanmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER