Teknoloji

Galaxy Note 20 serisinin kamera sistemi için yeni iddialar

galaxy note 10 plus inceleme 20

Samsung Galaxy Note 20 serisi hakkındaki dedikodu ve iddialar uzun bir süredir etrafta dolaşıyor. Bu iddialarda serinin üyelerinin kamera sistemleri önemli bir yer tutuyor. Samsung ürünleriyle ilgili isabetli sızıntılar paylaşan bir duyumcunun iddiası ise Note 20 serisini bekleyenleri üzecek türden.

Ice Universe’ün iddiasına göre, Samsung Note 20 serisinde 100 kat yakınlaştırma özelliğine yer vermeyecek. S20 serisinin amiral gemisi S20 Ultra’da bulunan bu özellik, kalite bakımından pek etkileyici olmasa da; S20 Ultra’nın öne çıkan satış noktalarından biriydi.

Samsung’un bu kararında 100 kat yakınlaştırma özelliğinin beklenen etkiyi yaratmamasının etkili olduğu düşünülüyor. Şirketin Note 20 serisinde daha mütevazı bir telefoto kameraya yer vermeyi planladığı belirtilirken, periskop lens ve yüksek çözünürlüklü sensörün akıbeti belirsizliğini koruyor.

S20 Ultra ile 3.5 kat optik yakınlaştırma yapmak mümkün. İşlemin geri kalanı ise 48 megapiksel çözünürlüklü sensörün yardımıyla gerçekleştiriliyor.

Galaxy Note 20 serisinin kamera sistemiyle ilgili haberler bununla sınırlı değil. Ice Universe’ün iddiasına göre; Note 20 Plus modeli, tıpkı S20 Ultra gibi, 108 megapiksel çözünürlüklü bir sensör taşıyacak. Bu sensörün bazı S20 Ultra kullanıcılarının muzdarip olduğu otomatik odaklanma sorununa çözüm getirecek şekilde iyileştirileceği de gelen haberler arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER