Teknoloji

Galaxy Note 20 serisinin çıkış tarihi için yeni iddia

Galaxy Note 20 Ultra Samsung'un web sitesinde görüldü

Samsung’un Galaxy Note 20 serisini 5 Ağustos’ta gerçekleştireceği çevrimiçi etkinlikte tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Akıllı telefonları satın almak içinse biraz daha beklemek gerekecek gibi görünüyor.

SamMobile sitesinde yer alan habere göre; Güney Koreli kaynaklar, Note 20 serisinin tanıtımdan yaklaşık iki hafta sonra 21 Ağustos’ta piyasaya sürülebileceğini belirtiyor. Haberde 5 Ağustos’taki etkinlikte tanıtılması beklenen Galaxy Z Fold 2 ve Galaxy Z Flip 5G’nin çıkış tarihleri konusunda ise bilgi verilmiyor.

Samsung’un ana vatanı Güney Kore’de Note 20 serisinin ve Z Fold 2’nin sadece 5G uyumlu versiyonlarını piyasaya sürebileceği belirtiliyor. Bu tercihin başka ülkelerde uygulanıp uygulanmayacağı ise şu an için bilinmiyor.

Geçmiş dedikodularda Note 20 serisinin tasarım bakımından Note 10 serisinden çok fazla uzaklaşmayacağı, ancak kamera sisteminin daha belirgin hâle geleceği belirtilmişti. Kısa süre önce ortaya çıkan sızıntılar da bu iddiaları doğrular nitelikte. Samsung’un ekranın içine yerleştirdiği parmak izi tarayıcısının büyüklüğünü ikiye katlayacağı ve renk seçenekleri arasında bakır, gri ve yeşilin de bulunacağı söylentiler arasında yer alıyor.

Samsung’un Note 20 serisinde Qualcomm Snapdragon 865 Plus işlemcisini ve kendi üretimi olan Exynos işlemcilerinin en gelişmiş seçeneğini sunması bekleniyor. RAM kapasitesi seçeneklerinin ise 12 GB’den başlayacağı iddia ediliyor. S20 Ultra’da kullanılan 108 megapiksel çözünürlüklü ana kamera sensörünün de Note 20 Plus ve Note 20 Ultra modellerinde kullanılabileceği belirtiliyor. Samsung’un S20 Ultra’nın 100x yakınlaştırma özelliğini ise aşağıya çekebileceği söyleniyor.

Galaxy Note 20 serisiyle ilgili iddia ve dedikodular, tanıtıma doğru geri sayımda sona yaklaşıldıkça biraz daha artacak gibi görünüyor.

İLGİLİ HABERLER