Teknoloji

Galaxy Note 20 Plus sızıntısı büyük kamera çıkıntısını gösteriyor

Galaxy Note 20 Plus sızıntı

Galaxy Note 20 modelinin ilk taslak fotoğraflarını görmemizden birkaç gün sonra bu sefer Samsung Galaxy Note 20 Plus modelinin ilk fotoğraflarını görüyoruz. Bu taslak fotoğraflar OnLeaks ve Pigtou iş birliğiyle geliyor. Bu kaynakların daha önce de doğru çıkan sızıntılarını dikkate alırsak, bu son sızıntının da epey güvenilir olduğunu söyleyebiliriz.

İlk bakışta dikkat çeken nokta, Samsung Galaxy Note 20 Plus olduğu iddia edilen cihazın büyük ve kaba kamera modülü oluyor. Aslında bu dışa doğru epey çıkıntı yapan kamera modülüyle birlikte telefonun kalınlığı 10.7 milimetreye çıkıyor. Onu dikkate almadığımızda ise Galaxy Note 20 Plus’ın kalınlığı 7.6 milimetre oluyor. Bu da onu Galaxy Note 10 Plus ve Galaxy S20 Ultra modellerinden daha ince yapıyor.

Arkada dört tane kamera sensörü dikkat eçkiyor. Bunlardan üç tanesi düşey olarak sıralanmış, üçüncü kamera periskop yapılı lens görünümü barındırıyor. Flaşın altında ise derinlik sensörü ve odak modülü de bulunuyor.

Kamera tarafındaki bu farklılıkların dışında telefon geçen yılın modeline göre çok fazla değişmeyecekmiş gibi görünüyor. 6.9 inç kavisli ekranın üst kısmında selfie kamera ortadaki kamera deliğine yerleştiriliyor. Normal Note 20 modelinde ise 6.7 inçlik, hiç de küçük olmayacak bir ekran bulunacak ve yine aynı selfie kamera yerleşimi o ekranda da bulunacak.

Daha önceki Note 20 taslak fotoğraflarında olduğu gibi, S Pen’in muhafaza edildiği yer de Galaxy Note 20 Plus’ta değişecek gibi görünüyor. Samsung normalde kapasitif ekran kalemini sağ kenara doğru yerleştirirdi. Ancak iki Galaxy Note 20 serisi telefonda da kalemin sol alt köşeye yerleştirildiği görünüyor. Bu, ilk bakışta pratik gibi görünmüyor, ancak nasıl bir deneyim sunduğunu görmek için cihazın çıkışını beklememiz gerekiyor.

Alt kenarda S Pen yuvasının yanında USB-C portu, hoparlör ızgarası ve mikrofon da bulunuyor. Samsung, diğer amiral gemisi telefonlarında olduğu gibi Note 20 serisinde de 3.5mm kulaklık jakına yer vermeyecek gibi görünüyor.

Galaxy Note 20 Plus sızıntı

Her ne kadar Galaxy Note 20 ve Note 20 Plus modellerinde tasarım açısından çok fazla farklılık bulunmayacak gibi görünse de, teknik özellikler tarafında dikkate değer farklılıklar var.

Galaxy Note 20 ve Note 20 Plus’ın teknik özellikler farklılıkları

Galaxy Note 20 Plus’ın 120 Hz yenileme hızına sahip ekran barındırması bekleniyor. Note 20 modelinde bir standart hâlini alan 60 Hz ekran bulunacak. LTPO teknolojisinin varlığı sayesinde Note 20 Plus’ın ekranı 120Hz ekranlı S20 Ultra’nın ekranına göre daha iyi güç optimizasyonu sunacak.

Daha büyük Note 20 modelinde 108 megapiksel ana kamera ve otomatik odak performansını iyileştirecek yepyeni bir sensör bulunacak. Diğer yandan Note 20 modelinde de 108 megapiksel sensör yerine Galaxy S20 ve S20 Plus modelinde olduğu gibi 12 megapiksel sensör bulunacak.

Pil tarafında ise Plus modelinde, Note 20’de var olacağı belirtilen 4000 mAh kapasiteli pilden daha büyük bir pilin bulunması bekleniyor.

Galaxy Note 20 serisinin yeni üyeleriyle geçen yıllarda olduğu gibi ağustos ayında tanışmayı bekliyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER