Teknoloji

Galaxy Note 20 Plus 5G testlerden geçmeye başladı

galaxy note 10 plus
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy Note 20 serisinin tanıtımına daha birkaç ay var gibi görünüyor. Ancak 5G destekli Galaxy Note 20 Plus, şimdiden Geekbench’in benchmark testi veri tabanında boy göstermiş durumda.

Note 20 Plus 5G, Geekbench’in veri tabanına SM-N986U model numarasıyla girdi. Test sonucunda akıllı telefona dair bazı önemli noktaları görmek de mümkün oluyor. Kutusundan Android 10 işletim sistemiyle çıkan telefonda 8 GB RAM bulunduğu görülüyor. Samsung’un bu telefon için 12 GB RAM kapasitesi sunma ihtimalinin de bir hayli yüksek olduğunu belirtmekte fayda var.

Sonuç sayfasında anakart “kona” olarak görülüyor. “Kona” ibaresi Qualcomm Snapdragon 865’i temsil ediyor. Ancak bu telefonda henüz duyurulmayan Snapdragon 865 Plus işlemcinin bulunma ihtimali de bir hayli yüksek görünüyor. Listedeki kaynak kodunda da işlemcinin en büyük çekirdeğinin hızı 3.09 GHz olarak gösteriliyor. Snapdragon 865 için bu hız 2.84 GHz seviyesinde.

SM-N986U’nun Note 20 Plus 5G’nin ABD’de satılacak versiyonu olması ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. ABD’de satılan Note 10 Plus 5G de SM-N976U model numarasını taşıyordu.

galaxy note 20 plus 5g

Galaxy Note 20 Plus 5G, testten tek çekirdekte 985, çok çekirdekte ise 3220 puan alıyor. Ancak testin prototip bir versiyonda yapılmış olması ve nihai versiyonun sonuçlarının bundan farklı olması muhtemel görünüyor. Samsung’un Galaxy Note 20 serisini, tıpkı geçmişte olduğu gibi, ağustos ayında tanıtması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER