Teknoloji

Samsung Galaxy Note 20’de işlemci değişikliğine gidebilir

galaxy note 20

Samsung Galaxy Note 20, büyük ihtimalle ağustos ayında resmiyet kazanacak. Güney Koreli şirketin bu yılki ikinci amiral gemisi telefonuna dair sızıntı ve dedikodular ise oldukça uzun bir süredir etrafta dolaşıyor.

Samsung uzun yıllardır Galaxy S ve Galaxy Note serilerinde aynı işlemcileri kullanıyor. Ancak ZDNet Korea tarafından yayınlanan bir haber, Note 20’yle birlikte bu durumun değişebileceğini gösteriyor. Samsung’un Note 20’de Exynos işlemci seçeneği olarak Exynos 990 yerine Exynos 992’yi sunacağı belirtiliyor. Exynos 992’nin Exynos 990’a kıyasla daha yüksek performans ve güç verimliliği sunacağı ifade ediliyor.

Samsung hâlihazırda ana vatanı Güney Kore’de Galaxy S20‘nin Snapdragon 865 işlemcili versiyonlarını satıyor. Şirketin Exynos 992 ile birlikte Güney Kore’de yine Exynos işlemcilere dönebileceği de haberde belirtilen noktalar arasında yer alıyor. Bu noktada Exynos işlemcilerin bizzat Samsung tarafından üretildiğini hatırlatmakta fayda var.

Exynos 992’nin Samsung’un 6nm mimarisiyle üretilmesi bekleniyor. Daha önce çıkan haberlerde Samsung’un 2020’nin ikinci yarısı itibarıyla 6nm yonga üretimine başlayacağı belirtilmişti.

Samsung’un mevcut Exynos 990 işlemcisi 7nm EUV süreciyle üretilmişti. Bu işlemci, performans bakımından Snapdragon 865’e kıyasla zayıf kaldığı gerekçesiyle eleştirilmişti.

Güney Koreli şirket, yeni Exynos yonga setlerinin grafik performanslarını artırmak için de AMD ile işbirliği yapıyor. Ancak bu işbirliğinin ilk ürünlerinin 2021’de ortaya çıkması bekleniyor.

Samsung Galaxy Note 20 ile Exynos serisinin Snapdragon’a karşı olan zayıflığını telafi etmeyi amaçlıyor. Ancak Qualcomm’un da Snapdragon 865 Plus ile farklı yeniden açabileceğini unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER