Teknoloji

Galaxy Note 20’nin tasarımı ve özellikleri hakkında dikkat çekici iddia

galaxy note 10
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Galaxy S ve Galaxy Note serileri, Samsung‘un amiral gemiliğini uzun süredir birlikte sürdürüyor. Üst segmentte konumlanan bu iki seri arasındaki farklar, son yıllarda iyiden iyiye azalmıştı. Twitter’ın iki ünlü duyumcusuna göre, Galaxy Note 20 ve Galaxy S20 serileri arasında tek bir somut fark olacak.

İlk zamanlarda Galaxy Note serisi büyük ekranı, S Pen ve farklı arka panel tasarımıyla Galaxy S serisinden ayrı bir yerde duruyordu. Ancak son yıllarda hem Galaxy S serisinde ekranlar büyüdü, hem de iki telefonun arka panel tasarımları birbirlerine yaklaşmaya başladı. Buna ek olarak, her iki serinin kasalarında da aynı materyallerin kullanılması bu benzerliği kuvvetlendirdi.

2020’de bu benzerlik zirveye erişecek gibi görünüyor. Ünlü duyumculardan Ice Universe, Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Note 20’nin teknik donanımı ile ve S20 serisinin teknik donanımı arasında belirgin bir fark olmayacağını ve kameraların da değişmeyeceğini belirtti.

Bu paylaşımı alıntılayan bir diğer ünlü duyumcu Max Weinbach ise “Temel olarak her şey aynı. S serisini S Pen ve karelerle düşünmeniz yeter” ifadesini kullandı.

Söz konusu paylaşımlar; S20 serisinde gördüğümüz ekran teknolojisini ve teknik özelliklerin Note 20 serisinde de karşımıza çıkacağı anlamına geliyor. Arka kamera sistemi, pil, RAM ve dahili depolama alanı gibi konularda da değişim yaşanmaması ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Daha önce çıkan haberlerde Galaxy Note 20’de ön kameranın ekranın altına yerleştirilebileceği iddia edilmişti. Ancak yeni paylaşımlar, bu iddianın gerçeğe dönüşmesi ihtimalini aşağıya çekiyor.

Samsung Galaxy Note 20 serisi büyük ihtimalle önümüzdeki ağustos ayında gözler önüne çıkacak. Güney Koreli şirketin alışılagelmiş tanıtım takviminden sapmasına pek ihtimal verilmiyor. Ancak dünyanın içinde bulunduğu mevcut koşulların bu planları değiştirebileceğini de unutmamak gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER