Teknoloji

Galaxy Note 20 ekran konusunda beklentilerin altında kalabilir

Galaxy Note 20 Plus sızıntısı büyük kamera çıkıntısını gösteriyor

Samsung Galaxy Note 20 serisinin ağustos ayının ilk günlerinde resmiyet kazanması bekleniyor. Serinin üyeleri hakkındaki iddialarda ekranla ilgili olanlar önemli bir yer tutuyor. Bu iddiaların en yenisi, standart Note 20’nin ekran konusunda Note 20 Plus’ın hatta Note 10’un altında kalabileceğini gösteriyor.

Ünlü duyumcu Ice Universe’ün Twitter paylaşımına göre, Note 20’de düz bir ekran bulunacak. 60Hz yenileme hızına sahip olacak olan bu ekran, 1080p çözünürlük sunacak. S20 serisinin tüm üyelerinde 120Hz ekranlara yer veren Samsung, bu tercihiyle potansiyel müşterilerini Note 20 Plus’a itmeye çalışacak gibi görünüyor.

Samsung geçtiğimiz yıl Note 10 ve Note 10 Plus için de benzer bir strateji uygulamıştı. Standart Note 10, Plus versiyona kıyasla daha küçük pil, Full HD+ çözünürlüklü daha küçük ekran, daha düşük RAM kapasitesi ve bir kamera eksikle gelmişti. Bu tercihler Samsung’un insanları Note 10 Plus’a yönlendirmeye çabası olarak değerlendirilmişti. Ancak şirket en azından Note 10’da kavisli bir ekran sunmuştu.

Samsung’un kavisli ekranlarla işinin bittiği S20 serisiyle anlaşılmıştı. Şirketin bu tutumu Note 20 serisinde de sürdürmesi bekleniyor. Ancak sürpriz bir hamleyle Note 20 Plus’ta kavisli ekranın tercih edilmesi de ihtimaller arasında yer alıyor.

Galaxy Note 20 serisinin tanıtımı için oklar 5 Ağustos tarihini işaret ediyor. Samsung’un bu etkinlikte Galaxy Z Flip 5G ve Galaxy Fold 2 modellerini tanıtabileceği de belirtiliyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER