Manşetler

Samsung Galaxy Note 2’nin teknik özellikleri sızdı

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung’un tablet-telefon melezi mobil cihazı Galaxy Note’un ikinci nesil versiyonunun 29 Ağustos Çarşamba günü Berlin’de düzenlenecek Unpacked etkinliğiyle birlikte tanıtılması bekleniyor. Resmi tanıtıma saatler kala GT-N7100 model numarasını taşıyacağı iddia edilen Galaxy Note 2 ile ilgili bilgiler de netleşiyor. Güney Kore’de yayınlanan Seoul Newspaper gazetesinin iddiasına göre Galaxy Note 2’de 5.5 inç’lik 1280 x 720 piksel çözünürlüklü ekran, 1.4 GHz dört çekirdekli Exynos 4412 işlemciyle birlikte 3G ve 4G mobil geniş bant bağlantı desteği bulunacak. Öte yandan cihazın Ice Cream Sandwich yerine Android 4.1 Jelly Bean yüklü şekilde çıkacağı da yazıldı.

5.5 inç’lik ekranın Super AMOLED niteliği taşıması beklenirken teknik özellikler listesinde 8 megapiksellik ana kamera, 16 GB veya 32 GB’lık dahili bellek debulunacak. Galaxy Note 2’nin fiziksel açıdan köşeleri yuvarlatılmış bir Galaxy Note görünümü taşıyacağı da gazetenin iddiaları arasında yer alıyor. Aslına bakarsanız, gazetenin dile getirdiği bu iddialar şaşırtıcı değil, özellikle Galaxy S III’ü gördükten ve bundan sonra çıkan bazı Samsung cihazlarında da bu cihazın tasarımından izler gördükten sonra Galaxy Note 2’nin de benzer bir tasarım diline sahip olacağını tahmin ediyoruz. Bu arada Samsung’un Galaxy Note 2’de kullanacağı tahmin edilen esnek ekran teknolojisi sayesinde cihazın biraz daha inceltilmesi mümkün olabilir, zaten büyük ekranı nedeniyle geniş bir alan kaplayan cihaz ince gövdesi sayesinde cebe rahatlıkla sığmaya devam edebilir.

Samsung geçen yıl bu zamanlarda Galaxy Note’u tanıttığında karışık tepkilerle karşılaşmıştı. Ancak kapasitif kalemle kullanılabilen bu cihaz bir süre sonra kendi hayran kitlesini yakalamış ve Samsung’un milyonlarca satmasına imkan tanımıştı. Cihazın büyük ekranı medya tüketimi, not alma ve internette gezinme gibi alanlarda oldukça yardımcı olmuş, LG Optimus Vu gibi büyük ekranlı rakip cihazların ortaya çıkmasına neden olmuştu.

İlgili >> Seoul Newspaper, Latinospost

İLGİLİ HABERLER