Teknoloji

Galaxy Note 10’da kablosuz şarj hızı da artacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Samsung Galaxy Note 10 ve Galaxy Watch 2 için hazırlanan kablosuz şarj cihazlarına dair bazı detaylar, kısa süre önce ABD Federal İletişim Komisyonu’nun (FCC) belgelerinde görülmüştü. Ünlü duyumcu Roland Quandt, Note 10 ile birlikte sunulacak kablosuz şarj matına dair yeni detayları paylaştı.

Quandt’a göre, yeni kablosuz şarj matı 20W güç çıkışı sağlayacak. Samsung’un mevcut kablosuz şarj cihazı 10-15W güç çıkışı gerçekleştirebiliyor. Bu da Güney Koreli şirketin kayda değer bir ilerleme sağladığı anlamına geliyor. Yeni kablosuz şarj cihazının daha önce FCC belgelerinde görülen EP-N5200 model numarasını taşıması bekleniyor. Galaxy S10 için hazırlanan kablosuz şarj cihazı da EP-P5200 model numarasına sahipti.

Samsung, MWC Şanghay’da 45W PD şarj çözümünü sergilemişti. Bu çözüm, Note 10’un daha yüksek kablolu şarj hızlarını destekleyeceğine dair bir işaret olarak değerlendirilmişti.

Şirketin standında çekilen başka bir fotoğraf ise başka bir ipucu daha veriyor. Bu fotoğrafa göre, telefon üzerinden giyilebilir ürünleri şarj ederken de 20W hızları görmek mümkün oluyor. Note 10 serisinde bu özelliğin desteklenip desteklenmeyeceği henüz bilinmiyor. Ancak Samsung’un yakında bu özelliği cihazlarına entegre etmesi muhtemel görünüyor.

samsung galaxy note 10Samsung’un Galaxy Note 10 serisinde iki farklı seçenek sunmasına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor. Bu seçeneklerden birisinin 6.4 inç ekranlı standart versiyon, diğerinin ise 6.7 inç ekranlı Note 10+ olması bekleniyor. Note 10+’ın 5G uyumlu bir versiyonunun sunulması ihtimali de oldukça yüksek görünüyor. Sızıntılar, Samsung’un ekrandaki kamera deliğini sol üst köşeden ortaya taşımayı planladığını da gösteriyor.

Galaxy Note 10 hakkındaki iddiaların doğruluğunu görmek ve tüm detayları öğrenmek için 7 Ağustos’a kadar sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER