Teknoloji

Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile ilgili detaylar netleşiyor

samsung galaxy note 10 5g

Samsung‘un 7 Ağustos’ta düzenleyeceği Unpacked etkinliği için geri sayım devam ediyor. Bu etkinliğin yıldızlarının Galaxy Note 10 ve Note 10+ modelleri olmasına kesin gözüyle bakılıyor. Etkinlik tarihi yaklaştıkça sızıntılara da sürekli olarak yenileri ekleniyor.

Note 10 ve Note 10+ hakkındaki yeni dedikoduların merkezi Yunanistan. İddiaya göre, Note 10’da Full HD+ çözünürlüklü bir ekran bulunacak. Note 9’da QHD+ çözünürlüklü bir ekranın olması, söz konusu iddiayı biraz daha ilginç hâle getiriyor. Bu ekranın 6.3 inç büyüklüğünde olacağı ve telefonun tartıda 168 gram çekeceği belirtiliyor. Note 10’un enerjisini 3500 mAh kapasiteli pilden alacağı ve Samsung’un telefon için kırmızı renk seçeneği sunacağı da iddialar arasında bulunuyor.

Note 10+’ta ise ekran ve pil kapasitesindeki büyümeye bağlı olarak telefonun da ağırlaşacağı görülüyor. 6.8 inç büyüklüğünde QHD+ çözünürlüklü ekran ve 4300 mAh kapasiteli pile sahip telefonun 198 gram ağırlığında olacağı ifade ediliyor. Bu modelin baz versiyonunda kullanıcılara 256 GB depolama alanı ve 12 GB RAM’in sunulacağı iddiası da dikkat çekiyor.

Galaxy Note 10 ve Note 10+ arasındaki en belirgin farklardan birisi de Uçuş Süresi sensörünün (ToF) varlığı olacak gibi görünüyor. Her iki telefonun da arkasında üç kameranın bulunması, ancak Note 10+’ın ekstra olarak ToF sensörü de taşıması bekleniyor.

Note 10+’ta kullanıcılara siyah, beyaz ve “sihirli gümüş” olarak adlandırılan renk seçeneklerinin sunulacağı belirtiliyor. Bu renk seçenekleri, daha önceki sızıntılarda da gündeme gelmişti.

Her iki Note 10 modelinde de, S Pen’in temassız hareketleri destekleyeceği belirtiliyor. Kalemin not alırken ses efekti çıkarabileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Ön kameradaki gece modu desteğinin yanı sıra, video için Live Focus desteğinin ve ses zoom’u özelliğinin her iki modelde yerleşik olarak sunulacağı belirtiliyor. Ses zoom’u özelliği sayesinde kullanıcılar belli bir bölgeden gelen sesi artırıp, diğer bölgelerden gelen sesi kısabilecek.

Samsung’un Galaxy Note 10’da 25W, Note 10+’ta ise 40W hızlı şarj desteği sunacağı belirtiliyor. Ancak telefonların kutusundan çıkacak şarj aletlerinin bu kapasiteleri desteklemeyeceği ve kullanıcıların ekstra aksesuarlara ihtiyaç duyacağı ifade ediliyor.

Samsung’un Galaxy Note 10 ve Note 10+ ile birlikte Bixby tuşundan vazgeçeceği iddiası da bir kez daha dile getiriliyor. Şirketin bu tuşun işlevini güç butonuna aktaracağı söyleniyor. Bütün bu iddiaların doğru olup olmadığını görmek içinse 7 Ağustos’a kadar sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER