Manşetler

Galaxy Note 10’un S Pen’i kameralı mı olacak?

galaxy note 10 s pen

Samsung, Patently Mobile tarafından ortaya çıkarılan bir patente göre, bir sonraki kapasitif ekran kalemine optik zum özellikli bir kamera yerleştirmeyi düşünüyor.

Şubat 2017’de başvurusu yapılan ve dün onaylanan patente göre, kalem görüntüleri telefona veya tablete kablosuz olarak gönderebilecek. Bu özellik muhtemelen Note 9‘un S Pen kapasitif kalemiyle birlikte eklenen Bluetooth desteğinden yararlanır.

Dahili kameralı S Pen’in belirli avantajları olabilir. Öncelikle yer telefonun ana gövdesindeki yer sıkıntısı, optik zumu denklem dışı bırakıyor. Samsung’un patentinde ise ekran kaleminin kamerasının optik zum özelliğine sahip olduğundan bahsediliyor. Kameralı kalemi telefonun gövdesinden çıkarıp çekim yapmak çok daha esnek sonuçlar doğurabilir. Böylelikle daha yüksek veya alçak bakış açılarından çekim yapabilir, bu sırada telefonun ekranını da vizör gibi kullanabilirsiniz.

s pen kameralı kamera patenti

Diğer tüm patentler gibi, bunun da gerçek bir ürünün özelliğine dönüşeceğine dair bir garanti bulunmuyor. Ancak ilgi çekici özelliklerle telefon satışlarını artırmak isteyen Samsung’un, 2019 model Galaxy Note 10’un kamerasında böyle bir kameralı ekran kalemine yer vermesini bekleyebiliriz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER